jueves, 26 de julio de 2007

DIMITEIX EL COMPANY JOSE BONURA DEL P.H.

Amb data 19 de juliol del present,el Cap de Llista sr. Jose Bonura ha demanat la seva dimissió al Partit Humanista de Catalunya, motiu per el qual no exercirà d’ara endavant cap acció al municipi de Dosrius,no obstant la present,des de Som del Poble l’hem convidat a militar al nostre partit,partit obert a tothom que vulgui participar des de el consens col·lectiu i amb la finalitat de millorar el nostre poble,el sr. Bonura ha demostrat amb independència partidista,voler treballar per un Dosrius cada dia millor,fet per si sol molt lloable,esperem que el sr. Bonura es plantegi un futur polític des de la militància de Som del Poble, i convidem des d'aqui també al seu equip de llista a que participin i s’integrin a la nostra formació, la unió fa la força que ajuda a consolidar objectius a llarg termini i amb la finalitat de fer un poble cada dia millor. Ànim Sr. Bonura.

viernes, 20 de julio de 2007

DIMISSIO DEL SR. PIQUE,¿AMB QUINA RAO DE VERITAT DE FONS?

Piqué plega com a president del PP tip dels entrebancs de l'ala dura de MadridEs considera desautoritzat per la interpretació dels nomenaments de campanya i Francesc Vendrell també dimiteix
BarcelonaJosep Piqué ha dit prou. Plega com a president del PP a Catalunya tip dels entrebancs de l'ala dura representada per Ángel Acebes i Eduardo Zaplana, que no han parat de posar entrebancs al seu projecte polític de dreta liberal i moderada a Catalunya. Piqué va enviar una carta ahir a Mariano Rajoy, a qui exculpa, en sentir-se desautoritzat per com s'han interpretat –a parer de Piqué per filtracions interessades de Madrid– els nomenaments del comitè electoral del partit a Catalunya, que el fins ara líder del PP assegura que va pactar amb Rajoy per no dimitir abans. Piqué esperava que ahir Rajoy o Acebes desautoritzessin les interpretacions periodístiques i, com que no van fer-ho, va considerar que no podia afrontar ni la campanya electoral com a candidat, ni dirigir el partit.
Piqué va comunicar la decisió ahir a la tarda i per carta al president del partit, Mariano Rajoy, «després de constatar la voluntat de la direcció nacional del partit d'imposar un replantejament estratègic a Catalunya perjudicant la imatge i l'autoritat personal del seu president a Catalunya i del seu equip». Rajoy va mirar de frenar la dimissió, sense èxit, a través de diverses converses telefòniques al llarg del dia. Piqué exculpa Rajoy, però indica que no pot ser que s'aprofitin uns canvis pactats per intentar erosionar la seva imatge i transmetre que el partit a Catalunya és una sucursal de Madrid. Piqué havia admès les mancances en l'estructura del partit i estava d'acord a fer canvis i donar confiança a més gent. És més, en la carta a Rajoy revela que fa uns dies ja li havia escrit per deixar el partit i la política per raons «que segueixen sent vàlides». Però que ha continuat treballant en circumstàncies «gens fàcils». Però Piqué es va comprometre amb Rajoy a continuar fins a les eleccions espanyoles només per ajudar-lo, pensant que això comportava «reforçar» la seva autoritat i fent els canvis necessaris, però no per l'episodi de la filtració, que l'entorn del dimitit president del PP català va titllar de «mala fe». En l'equip que prepararà la campanya de les espanyoles a Catalunya no hi ha homes de confiança de Piqué com ara Francesc Vendrell i Rafael Luna i «algú amb molt de pes a Génova» va filtrar que era una «imposició» d'Ángel Acebes. Amb tot, aquesta setmana no s'ha vist Piqué precisament entusiasmat al costat d'Acebes.
Des del PP de Catalunya insistien que l'organigrama havia estat consensuat entre Piqué, Rajoy i el mateix Acebes, però el fet que des de la direcció de Madrid no es desmentís la informació, que es pot interpretar com una desautorització de la línia estratègica i l'anomenat «gir catalanista» impulsat per Piqué, va precipitar-ne la decisió.
Arran de l'anunci del president del PP català, el vicesecretari general, Francesc Vendrell, també va presentar la seva dimissió de les responsabilitats en l'executiva del partit. Vendrell, fins i tot, no va descartar plegar del càrrec de portaveu parlamentari després de les vacances si igualment se sentís «desautoritzat» com a tal.
Els coordinadors de l'equip de campanya a Barcelona són Alberto Fernández Díaz, el portaveu parlamentari Daniel Sirera –que va «respectar» la decisió–, i el secretari executiu d'organització i portaveu municipal a Badalona, Xavier García Albiol, que ahir a la tarda va «lamentar la notícia». Tot i això, Albiol va deixar clar que «el projecte del partit està per sobre de les persones». A Girona la campanya la coordina Alícia Sánchez Camacho, i a Lleida, Pilar Arnalot. Altres fonts del sector crític de Piqué dins del PP català van assegurar que el futur del PP català es decidirà des de la seu madrilenya del carrer Génova perquè consideren que la situació ha estat provocada des d'allà i, per tant, ara «s'haurà d'encarrilar».
Pel que fa a la successió de Piqué al capdavant del partit, Sirera i Albiol són els més ben situats
després d'haver estat designats per dirigir la campanya dels populars. Avui la cúpula celebrarà un comitè executiu extraordinari. Amb la dimissió de Vendrell i Piqué, el màxim càrrec el té Luna com a secretari general.
Piqué ha acabat pagant el fet de ser nomenat per José María Aznar i no haver tingut mai el suport total de dirigents amb molts anys en el partit, que en ocasions s'han unit, malgrat no ser afins ideològicament, contra el nouvingut i el seu equip fidel.
NOTA : ERA D'ESPERAR TARD O D'HORA L'A POSSICIÓ QUE HA PRES EL SR. PIQUE,CREC QUE LA INCLINACIO DE DIMITIR DEL SENYOR PIQUE ES MES FRUIT DE L'ACTUACIO DE LA DIRECCIO NACIONAL DEL PP ENVERS L'ESTATUT DE CATALUNYA REFRENDAT I NO PAS D'ALTRES COM A PES ESPECIFIC I RAONAMENT DE LA DIMISSIO.EN EL MOMENT QUE EL CONSTITUCIONAL QUE ES PREVEU RETALLI L'ESTATUT APROVAT LEGALMENT CONFORME A DRET PER ELS CATALANS,I DESAPROVAT PER ELS SEUS COMPANYS DE PARTIT PRESENTANT ESMENES AL TEXT ESTATUTARI I FINS I TOT DONANT SUPORT AL DEFENSOR DEL POBLE(SR. MUGICA),¿QUINES GARANTIES LEXIQUES I DEMOSTRABLES HAGUES TINGUT EL SR. PIQUE PER CONVENCER DEL SEU FUTUR PROJECTE CATALA,I PER ELS CATALANS?EL SR. PIQUE VEU A VENIR EL DESGAVELL DE L'ESTATUT I LA REPERCUSIO QUE TINDRA PER EL PP DE CATALUNYA,ES MOLT POSSIBLE QUE AMB EL PAS DEL TEMPS EL SR. PIQUE RECONEGUI QUE EL MOTIU PRINCIPAL DE LA SEVA DIMISSIO SIGUI EL QUE AQUI ENTENEM I PENSEM.TEMPS AL TEMPS.
CRISTOBAL GARCIA

jueves, 19 de julio de 2007

FOC A DOSRIUS

Un incendi intencionat crema una hectàrea de bosc a Dosrius
LL.M.. Dosrius.
Un incendi va cremar ahir a la tarda una hectàrea de bosc al municipi maresmenc de Dosrius. El foc, segons va assegurar l'alcalde, Josep Jo, va ser intencionat perquè «hi havia dos focus ben definits a una distància de 800 metres» i és el primer d'aquest estiu a la població. Les flames es van iniciar d'una banda, a tocar de la finca de Can Rovira, en un zona de pins, i, de l'altra, a tocar la urbanització la Creueta. Jo va destacar que la ràpida intervenció tant dels bombers, com dels agents forestals i la col·laboració de dos helicòpters van ajudar a apagar el foc en qüestió d'una hora. «És inadmissible que hi hagi piròmans sense escrúpols que malmetin el medi natural», va denunciar.
NOTA : NO NOMES ES INADMISIBLE,SINO QUE TINDRIEN QUE ENDURIR LES PENES A AQUESTES PERSONES,I POSAR MES MITJANS D'INVESTIGACIO PER TROBAR ELS O EL RESPONSABLE.

lunes, 16 de julio de 2007

NOTICIA DEL PUNT SOBRE EL CONSELL COMARCAL

Maresme. El tripartit comarcal diu que governarà «pel bé comú» enfront dels localismes
S'emmiralla en el pla estratègic Maresme 2015 i anuncia que desencallarà projectes històrics
MataróLes tres forces que integren ja el nou govern tripartit a la comarca –PSC, CiU i ERCvan signar ahir el pacte per un mandat marcat per tirar endavant els projectes històrics que es preveuen en el pla estratègic Maresme 2015. Els signants van destacar l'àmplia majoria i el consens assolit amb l'acord –28 de 30 alcaldies hi són representades– i el primer secretari del PSC, Santiago Fontbona, va destacar que l'objectiu a assolir és aplicar polítiques «pel bé comú i amb sentit comú» enfront de posicions més localistes. La significativa absència d'ICV-EUiA en el pacte va ser valorada pels exsocis com a «legítima i respectable».
Un govern comarcal fort, ampli, efectiu i, sobretot, executiu pel que fa als projectes que cuegen al Maresme des de fa anys. Així es va presentar ahir als mitjans el nou acord pel mandat 2007-2011, que agrupa per primer cop forces tan dispars com el PSC, CiU i ERC després que ICV-EUiA –company de socialistes i republicans durant vuit anys– rebutgés l'oferta de sumar-s'hi. Els ecosocialistes es quedaran a l'oposició amb el PP. Durant l'acte de signatura del ple, el primer secretari del PSC del Maresme, Santiago Fontbona, va recordar la necessitat que aquest mandat sigui decisiu per resoldre les mancances de mobilitat que comporten l'impuls del transport públic i la posada en marxa dels encara dos canals públics de la TDT. «La nostra comarca, per avançar ràpidament, ha de pensar en el bé comú i amb sentit comú, per sobre d'interessos que només beneficien una part del territori», va apuntar Fontbona.
MARESME 2015 El president d'Unió a la comarca, Benet Maimí, va recordar les set línies estratègiques consensuades en el pla i que inclouen, entre altres coses, la transformació del Maresme en una zona «emprenedora, inclusiva i amb estil propi». El vicepresident de CDC, Xavier Badia –que va substituir el president, Manel Rodríguez– va destacar «el fet fonamental que la federació nacionalista torni al consell comarcal, com a partit de govern que és». Finalment, el president republicà, Eduard López, va incidir en els canvis dins l'estructura del govern. «Mantindrem les tres grans àrees en mans dels tres partits: Territori i Medi Ambient per al PSC, Serveis a les Persones, per a CiU, i Promoció Econòmica i Serveis Educatius per a ERC», va recordar. En aquest sentit, Santiago Fontbona va destacar el reforç que hi ha a l'àrea de la presidència, en què, a banda del president –el socialista Josep Jo–, i els dos vicepresidents –Joan Baliarda (CiU) i Andreu Francisco (ERC)– «s'incorporen els presidents i portaveus dels grups de govern». Serà l'òrgan que prendrà les polítiques per aplicar. El consell d'alcaldes també es veu reforçat com a «òrgan essencial» i «serà consultat en totes les propostes i actuacions que siguin d'interès per als municipis o afectin el territori».Pel que fa a l'absència d'ICV-EUiA, cap dels representants polítics va voler fer-ne una valoració. «Crec que els actes parlen per si sols: ICV no es va presentar a la reunió que vam convocar la resta de partits de govern i em va fer saber a través del telèfon que no entrava en aquest pacte», va afirmar Fontbona. El socialista també va reconèixer que la imposició del seu partit de fer president del Consell Comarcal l'alcalde de Dosrius, Josep Jo, tampoc ha ajudat a l'entesa. La constitució del nou organisme comarcal està prevista per a l'últim dilluns de juliol.
NOTA :¿PERQUE NO HA AJUDAT A L'ENTESA EL FET QUE EL SR. jOSEP jO S'IMPOSSES PER SER EL PRESIDENT COMARCAL?¿QUINS MOTIUS DE FONS EXISTIRAN?CADASCU QUE OPINI LA SEVA.PERO SI NO EXISTEIX ENTESA ES PER ALGUN MOTIU.

martes, 10 de julio de 2007

SAN CRISTOBAL

Julio 11San CristóbalMártir, Siglo III.

Cristóbal significa "el que carga o portador de Cristo".

San Cristóbal, popularísimo gigantón que antaño podía verse con su barba y su cayado en todas las puertas de las ciudades: era creencia común que bastaba mirar su imagen para que el viajero se viese libre de todo peligro durante aquel día. Hoy que se suele viajar en coche, los automovilistas piadosos llevan una medalla de san Cristóbal junto al volante.
¿Quién era? Con la historia en la mano poco puede decirse de él, como mucho que quizá un mártir de Asia Menor a quien ya se rendía culto en el siglo v. Su nombre griego, «el portador de Cristo», es enigmático, y se empareja con una de las leyendas más bellas y significativas de toda la tradición cristiana. Nos lo pintan como un hombre muy apuesto de estatura colosal, con gran fuerza física, y tan orgulloso que no se conformaba con servir a amos que no fueran dignos de él.

Cristóbal sirvió primero a un rey, aparente señor de la tierra, quién a quién Cristóbal vío temblando un día cuando le mencionarón al demonio.
Cristóbal entonces decidió ponerse al servicio del diablo, verdadero príncipe de este mundo, y buscó a un brujo que se lo presentará. Pero en el camino el brujo pasó junto a una cruz, y temblando la evitó. Cristóbal le pregunto entoncés si el le temía a las cruces, contestandole el brujo que no, que le temía a quién había muerto en la cruz, Jesucristo. Cristóbal le pregunto entonces si el demonio temía también a Cristo, y el brujo le contestó que el diablo tiembla a la sola mención de una cruz donde murió él tal Jesucristo.
¿Quién podrá ser ese raro personaje tan poderoso aun después de morir? Se lanza a los caminos en su busca y termina por apostarse junto al vado de un río por donde pasan incontables viajeros a los que él lleva hasta la otra orilla a cambio de unas monedas. Nadie le da razón del hombre muerto en la cruz que aterroriza al Diablo.
Hasta que un día cruza la corriente cargado con un insignificante niño a quien no se molesta en preguntar; ¿qué va a saber aquella frágil criatura? A mitad del río su peso se hace insoportable y sólo a costa de enormes esfuerzos consigue llegar a la orilla: Cristóbal llevaba a hombros más que el universo entero, al mismo Dios que lo creó y redimió. Por fin había encontrado a Aquél a quien buscaba.
--¿Quién eres, niño, que me pesabas tanto que parecía que transportaba el mundo entero?--Tienes razón, le dijo el Niño. Peso más que el mundo entero, pues soy el creador del mundo. Yo soy Cristo. Me buscabas y me has encontrado. Desde ahora te llamarás Cristóforo, Cristóbal, el portador de Cristo. A cualquiera que ayudes a pasar el río, me ayudas a mí.
Cristóbal fue bautizado en Antioquía. Se dirigió sin demora a predicar a Licia y a Samos. Allí fue encarcelado por el rey Dagón, que estaba a las órdenes del emperador Decio. Resistió a los halagos de Dagón para que se retractara. Dagón le envió dos cortesanas, Niceta y Aquilina, para seducirlo. Pero fueron ganadas por Cristóbal y murieron mártires. Después de varios intentos de tortura, ordenó degollarlo. Según Gualterio de Espira, la nación Siria y el mismo Dagón se convirtieron a Cristo.
San Cristóbal es un Santo muy popular, y poetas modernos, como García Lorca y Antonio Machado, lo han cantado con inspiradas estrofas. Su efigie, siempre colosal y gigantesca, decora muchísimas catedrales, como la de Toledo, y nos inspira a todos protección y confianza.
Sus admiradores, para simbolizar su fortaleza, su amor a Cristo y la excelencia de sus virtudes, le representaron de gran corpulencia, con Jesús sobre los hombros y con un árbol lleno de hojas por báculo.
Esto ha dado lugar a las leyendas con que se ha oscurecido su vida. Se le considera patrono de los transportadores y automovilistas.

lunes, 9 de julio de 2007

SANT CRISTOBAL

Dema es Sant Cristobal, patró dels conductors y festa major de premia.
La meva família,de costum en quant a posar noms, seguia la tradició del moment,el meu avi,de nom Cristobal Garcia Cano,va tenir sis fills,un d’ells el meu pare,de nom i en pau descansi, Jordi Garcia Ruiz,el meu avi amb el seu esforç va arrel.lar a Mataró una empresa de construccions,enderrocs i canalitzacions,avui en dia fruit de les rel.lacions familiars s’ha desglossat en altres empreses familiars treballant sobre l’origen del meu avi. La meva família porta sobre uns 40 anys treballant per l’ajuntament de Mataró,a part de la companyia d’aigües i la companyia de la llum. Ha canviat molt les formes i operativa de treball des de aquell temps fins hores d’ara. El meu nom es fruit del que va decidir el meu estimat pare,que no nomes era pare sinó amic i soci de vida. Demà es un dia històric i sentimental per mi;es barregen molts sentiments i situacions que son llei de vida per tothom,son d’aquests dies que el sol i la lluna s’uneixen en un sol estar per captivar recels humans. Del que fem malament en moments ,treure el positiu,del que errem i amb el temps reconeixem,treure el suc que ens té que portar a un nou conveni del que diuen el experts carpe diem. Sigui com sigui el que no podem obviar es que el present i futur, tenim que ser conscients de que tenim,que i perquè lluitem ,i que volem mantenir vigent per sentiment,coratge e il·lusió.
Felicitats a tots els de nom Cristobal.

viernes, 6 de julio de 2007

EL PRESIDENT COMARCAL DE CIU DEIXA LA PRESIDENCIA

Maresme. Manel Rodríguez deixa la presidència comarcal de Convergència al Maresme

T. MÁRQUEZ. Mataró

Cop inesperat en el si de Convergència a la comarca. El president, Manel Rodríguez, que va ser nomenat el 2004, va anunciar en la darrera executiva comarcal, feta dimecres a la nit, que renunciava al càrrec «per un estricte i únic motiu de feina». Segons va confirmar ahir l'encara president de Convergència al Maresme, una reestructuració de l'empresa familiar en la qual treballa des del 2005 ha fet possible una oferta de feina «a la qual no puc renunciar i que em fa impossible compaginar amb la tasca política». La formació nacionalista ha convocat una assemblea extraordinària el proper 23 de juliol en la qual s'haurà d'escollir el successor de Rodríguez. Tot fa pensar que el regidor de Cabrils Xavier Badia accedirà al càrrec i mantindrà «una línia continuista». Tot i això, el mateix Rodríguez no descarta que en aquest període es pugui articular una llista alternativa.
Manel Rodríguez va arribar a la presidència de CDC després d'imposar-se a la candidatura encapçalada pel mataroní Joaquim Fernández, que després d'un temps de certa llunyania, va acabar incorporant-se a l'executiva comarcal. Rodríguez assegura que la formació passa per «un moment dolç» a la comarca. «Hem entrat al govern del Consell Comarcal, hem incrementat el nombre de militants i vam guanyar les eleccions municipals a quinze pobles, dos més que el 2003», va recordar.
MANEL RODRÍGUEZpresident de cdc del MaresmeEscollit el 2004, renuncia al càrrec per motius de feina
NOTA : Esperem que el nou president aposti mes per la juventud,no nomes de paraula,sino de fets,encara que el Sr. Manel Rodriguez s'ha d'entendre que ha fet el que ha cregut mes oportú en cada moment i no sempre s'escull la millor opció.En el cas de l'agrupació local de Dosrius en les eleccions 2007,modestament,crec que no va estar a l'alçada de les circumstancies,però el president local tampoc,que malgrat l'esforç que va fer en una única direcció per arribar a un camí no del tot eficaç,si el consens hagues estat mes globalitzat,el final electoral podria haver estat el mateix o no,però l'equip segurament estaria mes ferm i unit.El Passat es passat,cal recordar-lo per no tornar a topar en el present ni en el futur.
CIU ha donat suport finalment al PSC i en concret al Sr. Josep Jo(Alcalde de Dosrius) per presidir el Consell Comarcal,en breu possiblement palparem moviments en la direcció de CIU de Dosrius així com alguna possible actuació de militans i simpatitzants locals.Anim als companys de CIU mes pròxims a nivell personal,obviament a tots també.

martes, 3 de julio de 2007

RESPOSTA AL DOSRIUENC SOBRE : ¿I TU QUE OPINES?

Distingit ciutadà Dosriuenc,

En primer lloc gracies per preguntar-me la meva opinió,que amb molt afecte et responc, la meva opinió al respecte te dues besants,la primera es que CIU com a formació política té que obtenir poder institucional per poder portar a terme allò per el que els ciutadans electors l’han votat,però crec s’espera a canvi un pacte coherent tant a nivell d’exercici com a nivell pràctic,i no existeix cap altre fórmula mes eficaç que obtenir poder,absolut si procedeix o per la via del pacte polític com s’entreveu el present cas,si el pacte inclou a nivell comarcal un compromís del PSC per portar a terme comarcalment unes varies possibles infraestructures o accions d’un elevat impacte de benestar ciutadà,CIU estarà justificada possiblement per el possible pacte futur,ara si es poder per poder,crec que molts ciutadans no estaran satisfets ni amb CIU ni amb el PSC.
La segona,mes a nivell ideològic i de nivell local, de com poden pensar alguns militants de CDC(CIU) de Dosrius,que òbviament per el que ha dit i exposat CIU de Dosrius fins avui envers que no estant d’acord amb la gestió que ha portat i portarà el Sr. Jo (PSC) a Dosrius municipalment,es molt provable que alguns militants i simpatitzants els hi sigui difícil d’assumir que CIU doni suport al PSC, i del PSC al Sr. Jo per fer-lo president comarcal. Passi el que passi finalment el que es tindrà objectivament que valorar son les raons que donaran tant el PSC com CIU sobre la raó de ser del possible pacte,i en que beneficia als ciutadans, respecte els militants i simpatitzants de CIU,si el que volen ideològicament es el millor per Catalunya, això passa per defensar tant per nivell municipal com comarcal,evidentment també a nivell provincial i nacional els interessos dels catalans des de l’exercici ideològic de CIU. Es evident que cadascú tindrà la seva legitima opinió. Des de Som del Poble a les pròximes eleccions municipals ,no descartem la opciò d'obtenir representació al Consell Comarcal del Maresme.
Aquesta es la meva opinió particular a data d’avui.Desitjo que la meva opinió et seveixi d'alguna cosa.

Atentament Cristobal Garcia.

PUBLICAT AL PUNT DIARI

Maresme. El PSC i ERC busquen el suport de CiU per fer govern al Consell Comarcal i donen un toc d'alerta a ICV-EUiA

Els ecosocialistes mantenen que se senten poc afavorits pels seus socis

TERESA MÁRQUEZ. Mataró
El tripartit d'esquerres al Consell Comarcal és, a hores d'ara, gairebé impossible. El PSC –la força majoritària encarregada de formar govern– i ERC han ofert a CiU incorporar-se a l'ens comarcal per assegurar així «una majoria estable». Malgrat que aquesta setmana està prevista una reunió entre tots els grups polítics, excepte el PP, des d'ICV-EUiA no amaguen el seu desencís pel que consideren un tracte poc favorable per part dels seus socis. Tot i això, afirmen que «no hi ha res tancat».

Aquesta setmana es tancarà, i possiblement s'anunciarà, el pacte definitiu entre les forces amb representació al Consell Comarcal del Maresme. Les negociacions entre el tripartit –que ha governat a la comarca amb harmonia durant vuit anys– semblen haver-se encallat a causa de la negativa d'ICV-EUiA d'acceptar la candidatura de l'alcalde de Dosrius, Josep Jo (PSC), com a president de l'ens comarcal. La formació ecosocialista, però, assegura que hi ha altres motius pels quals se sent poc valorada i, en aquest sentit, assenyala el primer repartiment de les competències entre els tres partits. «De la lectura del pacte es desprèn que ens han retallat responsabilitats respecte al mandat anterior i no hi estem d'acord», precisa Joan Lleonard, que, tot i això, assegura que «hi ha la ferma voluntat de repetir el tripartit al Maresme».


TROBADES POSITIVES

El primer secretari socialista, Santiago Fontbona, reconeix que els contactes amb CiU –que es van començar quan les negociacions amb ICV-EUiA no avançaven– «són molt positius». Fonts properes a les negociacions, fins i tot, apunten que la federació nacionalista assumiria l'àrea de Benestar i Cohesió Social i la segona vicepresidència en cas que els ecosocialistes no entressin al govern comarcal. «Un govern amb una màxima representació de forces sempre és més efectiu quan es tracta de prendre decisions», afirma Fontbona.

Pel president republicà del Maresme, Eduard López, la presència dels socis d'ICV-EUiA «és volguda», però també considera que «l'estratègia que han seguit no estat la més adequada». «Si entra al govern, segur que tindrà el seu espai i la quota de responsabilitat que li pertoca», va assenyalar López.

Finalment, en declaracions fetes a l'agència Intra-ACN, el president comarcal de CDC, Manel Rodríguez, va assegurar: «Abans de signar res, exigirem que hi hagi una visualització institucional de com quedarà el nou govern.» Malgrat tot, cap de les forces consultades rebutja la possibilitat que hi hagi per primera vegada un quadripartit si els ecosocialistes decideixen afegir-se al pacte comarcal.
NOTA : CIU està disposada a donar suport al Sr. Jo ,alcalde del PSC de Dosrius,perque presideixi el Consell Camarcal del Maresma¿Com actuarà la militancia i simpatitzants de Dosrius si això es materialitza?¿I que opinaran al respecte la resta de partits de Dosrius(Progres ,ERC ,PP ,CUP ,P.Humanista)?TEMPS AL TEMPS.