lunes, 29 de octubre de 2007

SENTIMENTS POLITICS MUNICIPALISTES.

Per respecte a companys de CDC de Dosrius ( CIU),no diré noms propis,però si circumstancies i fets. Tal dia com podria ser avui, jo vaig passar a ser de forma consensuada però fora de dret legal interior de tots els partits existents a L’estat , secretari del Comitè executiu de CDC a l’agrupació local de CIU a Dosrius,en part i molt agraït gracies al senyor Joan Serra.
La meva curta evolució va ser fruit del nucli dur i radical d’aquest partit a Dosrius, un exemple clar per la ciutadania del Poble analitzant el succeït a les últimes eleccions municipals,son no nomes els partits que van sorgir sinó la raó de fons,” Fer fora d’alcaldia al senyor Josep Jo “ ,però des de CIU, degut al que presideix el partit amb alguns que l’envolten en vot i parer,que té el seu valor humà, el que ha i han fet,mirant sempre per el bé del partit,però sense adonar-se’n que realment han fet el mal.....doncs això.
El que a títol personal em preocupa en termes secundaris es,que a CIU no existeix actualment un líder de futur,i no es per els joves,sinó per les aptituds dels mateixos.
CIU no ha sabut aprofitar els recursos potencials electorals que tenia en aquell moment,i aquest fet els passarà factura,temps al temps.........
En cap moment he dubtat ni dubto del senyor Lluis Homs,l’experiència sempre es un grau,però els temps canvien tant si volem com sinó,per que el temps va lligat a la gent que arribat el moment es tanca o s’obre un cercle polític,que cal veure.
En el moment que la democràcia interna dels partits sigui neta, arribi als militants d’un partit,i que la coherència, sentit comú i voluntat d’unió posseeixi CIU de Dosrius, el senyor Josep Jo del PSC tindrà dificultats per presidir Dosrius,però perquè això sigui així nomes cal una cosa :

“ Que tots els partits politics de Dosrius a nivell intern estiguin mes units,per la causa i objectiu. “

CRISTOBAL GARCIA

lunes, 22 de octubre de 2007

¿POLITICS CATALANS?¿PERQUE SON CATALANS?

Que tenen els politics i partits, que representen a mes de que tenen l’obligació de defensar Catalunya ,en el seu cervell?

Aqueta pregunta me la faig cada dia,¿no entenen les formacions politiques i els seus representants,que el bé de Catalunya esta en la unitat de Catalunya i Catalans?
En comptes de tirar-se pedres i critiques uns Catalans als altres , en aquells problemes que afecten als ciutadans amb independència de ideologies polítiques i formes d'entendre l'estat,( RENFE, ESTATUT D’AUTONOMIA,etc...), tenim que defensar el que el sistema ens deu per legitimitat democràtica. Es mes racional que els partits Catalans demanin a L’estat Espanyol que solucionin les deficiències que tenim els Catalans que no pas ens tirem els plats per el cap tots els Catalans per esbrinar quin Català o partit polític Català en té la culpa. Els ciutadans,politics,i d’altres d’ideologies centristes però de dretes, tenen que estar contents de que els Catalans no estiguem units i haguem perdut el camí del seny Català.
Al dir unitat Catalana no parlo de nacionalisme Català sinó d’igualtat entre estats,tant siguin Europeus o no; existeixen coses que el temps no pot aniquilar com son la cultura, les costums i la llengua Catalana,fruit de la historia dels nostres avantpassats,la guerra que tenim que portar a terme nomes tenen unes armes vàlides, l’arma del seny,l’arma de la igualtat entre tots els essers humans amb independència don han nascut,l’arma del diàleg de mútua comprensió,l’arma de la pau, etc...
Però m’agradaria fer una pregunta perquè tothom reflexionem una mica i ens adonem de com esta i com funciona el sistema.

¿ On estan els sindicats entre d’altres,y “ socialistes “ per defensar els treballadors que utilitzen el tren per treballar i ara els obliguen a agafar el BUS?
Serà que la resposta es que governen a Catalunya els Socialistes.

miércoles, 17 de octubre de 2007

BUTLETÍ INFORMATIU OCTUBRE 2007 QUE REPARTIREM

BUTLLETÍ INFORMATIU OCTUBRE DEL 2007

. Sumari :

1- Manifest de suport als propietaris de l’unitat d’actuació “ Bo Maspi “
2- L’ Alcalde emet un “ informe favorable “ per el seguiment de la Cantera KM5
3- Felicitacions a l’ alcalde de Dosrius per presidir el Consell Comarcal.



1- Manifest de suport als propietaris de L’unitat D’actuació IV

El motiu del present es per informar que des de Som del Poble donem i donarem suport en la mida que calgui a tots els propietaris de L’unitat d’actuació Bo Maspi; entenem que poden sorgir modificacions lògiques i per el bé col·lectiu sobre el que esta actualment projectat en quant a les vies de trànsit,però el que no deixarem que succeeixi dins les nostres possibilitats i lluitarem amb convicció i fermesa es :

- Que els actuals propietaris perdin edificabilitat,ja que paguen contribució com a sol urbà.
- Que les modificacions generin despeses econòmiques per els actuals propietaris.
- Que l’administració no expropií els terrenys per interessos col·lectius a baix cost.
- Que l’administració no faci un canvi en l’ús del sol a la baixa econòmicament per els propietaris,en tot cas augmentant-la si el cost de desenvolupament degut a la modificació no es viable econòmicament per sobre cost d’infraestructura de la urbanització.

Som del Poble defensa el bé col·lectiu sense perjudicar als propietaris del sector.

2- L’ Alcalde emet un “ informe favorable “ per el seguiment de la Cantera KM5

Benvolguts ciutadans els informem que la Cantera del Rocar,ha sol·licitat a la Generalitat una Llicencia D’autorització ambiental per complir amb la llei 3/1998 de 27 de febrer,que la cantera tenia que per llei demanar-la abans de finalitzar el Setembre del 2007, la documentació per que la Generalitat l’atorgui esta ja en les seves mans,no obstant els informem que prèviament a la resolució de la Generalitat( es preveu al novembre),aquesta va demanar un informe a l’ajuntament de Dosrius, sorpresa de la qual l’ajuntament ha emes un informe “FAVORABLE”.Si l’autorització se la deneguen estarà fora de la llei(actualment no la compleix al 100 %) ,conseqüentment l’administració tindrà que realitzar mides correctores. La nostres preguntes son :

- ¿Perquè l’ajuntament no ha informat al poble sobre l ‘ Autorització ambiental?
- ¿Perquè ha emes l’informe sense informar a la Generalitat sobre el greu perjudici que la Cantera ocasiona als veïns?
- ¿Perquè no s’ha informat a les associacions de veïns existents?
- ¿Perquè no s’ha notificat als veïns afectats i mes pròxims a la Cantera?
- ¿Perquè demana la Generalitat un informe municipal,quant l’alcalde sempre ha dit que no es competència municipal?
- ¿Perquè l’ajuntament no ha aprofitat l’escletxa legal per lluitar per els veïns afectats?
- ¿Perquè l’ajuntament no ha informat a la Generalitat de que la Cantera no té les millors tècniques disponibles per pal·liar la contaminació que ocasiona?

Informem als ciutadans que Som del Poble Presentarà al·legacions per que no concedeixin l’autorització ambiental a la Cantera,sense abans pal·liar els danys ocasionats als veïns.

3- Felicitacions a l’ alcalde de Dosrius per presidir el Consell Comarcal.

Volem felicitar públicament a L’alcalde del nostre Poble per Presidir el Consell Comarcal del Maresme,i haver sabut buscar l’ajuda i el recolzament de CIU, esperem que aquest fet ajudi a que a Dosrius arribin mes ajudes comarcals per projectes de millora,i repercuteixi en el benestar ciutadà del nostre municipi,i no s’oblidi de les tasques municipals.

lunes, 15 de octubre de 2007

COMPOSICIO POLITICA DEL CONSELL COMARCAL

GOVERN
PRESIDENT: Josep Jo i Munné (PSC)

VICEPRESIDENT 1r: Joan Baliarda i Sardà (CiU)

VICEPRESIDENT 2n: Andreu Francisco i Roger (ERC)

CONSELLERA DELEGADA DE TERRITORI I MEDI AMBIENT: Sílvia Tamayo i Mata (PSC)
CONSELLERA DELEGADA DE SERVEIS A LES PERSONES: Montserrat Candini i Puig (CiU)

CONSELLER DELEGAT DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I SERVEIS EDUCATIUS: Bernat Costas i Castilla (ERC)

NOTA : Falta un politic per els set magnifics del Maresme.


Composició política del Consell Comarcal del Maresme
Mandat 2007-2011


PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA - PROGRÉS MUNICIPAL: 11
Josep Jo i Munné
Esteve Terradas i Yus
Tomàs Esteban i Úbeda
Ester Agell i Mars
Rosa Albiol i Martínez
Carmen Bastida i Marco
Rosa Isabel Cantenys i Montsant
Trinidad Fuentes i Garrido
Josep M. Juhé i Mas
Josep Manel Rueda i Garcia
Sílvia Tamayo i Mata

FEDERACIÓ DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ: 11
Maria Isabel Ferreras i Cano
Bernat Graupera i Fábregas
Neus Serra i Bosch
Jaume Borrell i Puigvert
Cristina Xatart i Alzina
Pere Parés i Roses
Ramon Llastarry i Canadell
Alfons Molons i Antius
Montserrat Candini i Puig
Joan Baliarda i Sardà
Joan Mora i Bosch

COALICIÓ ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA - ACORD MUNICIPAL: 5
Andreu Francisco i Roger
Sergi Penedès i Pastor
Bernat Costas i Castilla
Emma Peiró i Sales
Joaquim Ponsarnau i CardelúsPARTIT POPULAR: 3
José Manuel López i González
Diego Sánchez i Simón
Òscar Berman i Boldú

COALICIÓ INICIATIVA PER CATALUNYA VERDS - ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA - ENTESA PEL PROGRÉS MUNICIPAL: 3
Francesc Xavier Serra i Vigil
Xavier Roca i Vilaró
Isabel Roig i Casas

viernes, 5 de octubre de 2007

CONSELL COMARCAL DEL MARESME.

Medi Ambient
Servei de control ambiental
OBJECTIUS
Millorar la qualitat de vida dels ciutadans tot reduint, mitjançant controls i inspeccions a les empreses, l'impacte i l'afectació que la contaminació atmosfèrica i acústica pot tenir en la salut de les persones. Els controls i les inspeccions s'efectuen en totes les empreses de la comarca que potencialment poden provocar brots de contaminació.

USUARIS Tots els ajuntaments de la comarca

FUNCIONAMENT
Es fa un control sistemàtic de totes les empreses i industries de la comarca per evitar que generin contaminació atmosfèrica i acústica i s'elaboren informes tècnics específics sobre aquesta matèria. A més de les inspeccions que es fan d'ofici, a petició dels ajuntaments també s'inspeccionen altres activitats econòmiques i privades. El servei també elabora mapes acústics de la comarca i presta assistència tècnica als ajuntaments sobre temes de control ambiental.

ORIGEN
Consell Comarcal del Maresme.

COMPROMISOS 2007 – 2011

Incrementar un 100% el nombre d'inspeccions industrials que es realitzen a les empreses de la comarca
Elaborar el mapa acústic del Maresme
Establir convenis de col·laboració amb tots els ajuntaments de la comarca
Millorar el finançament del servei per tal d'incrementar la seva dotació tècnica i desenvolupar les funcions encomanades amb plenes garanties
RESPONSABLE: Jordi Bonet CONTACTE:Tel.: 93 741 16 14 Fax: 93 757 21 12 A/e:jbonet@ccmaresme.cat
HORARI: Dilluns, Dimecres, Dijous i Divendres, de 9:00 a 15:00h.Dimarts, de 9.00 – 14.30h i de 16.30 - 19.00h.
NOTA : El senyor Alcalde de Dosrius i President del consell comarcal, té sota la seva responsabilitat un departament de Medi ambient amb uns objectius i funcions,els objectius d’aquesta legislatura estan clars,el que no tinc clar es si siguent conscient l’alcalde de Dosrius del problema que afecta als veïns la Cantera del Rocar,les inspeccions que han fet i faran dins aquesta legislatura el Consell Comarcal a la Cantera KM5.
Esperem que com alguns comenten que per el fet de que el Sr Josep Jo sigui president del Consell Comarcal,repercutirà i millor per el nostre poble,així espero que sigui i que no s’oblidi entre d’altres d’executar controls de la cantera a traves del Consell Comarcal.¿Els farà?,en breu contactarem amb el Consell Comarcal per no obstant reclamar-ho nosaltres,evidentment “ inspeccions de control “.

martes, 2 de octubre de 2007

PUBLICAT AL PUNT

Una consulta popular

El referèndum se celebrarà el pròxim diumenge 7 d'octubre i hi podran votar les persones majors de 16 anys empadronades a Argentona. En aquest cas, però, s'han fet diverses excepcions amb mestres i pares que no viuen al poble, però que estan implicats en la comunitat educativa, aquests també hi podran dir la seva. De moment, ja s'han repartit fullets informatius a les cases de la població perquè els veïns puguin crear-se una opinió de les quatre propostes perquè s'explica on estan situades, l'extensió del terreny i si estan en un entorn natural. A més, aquest tríptic també incorpora la butlleta per anar a votar. Així, les propostes presentades s'hauran d'avaluar amb un número de l'1 al 4: la màxima puntuació per a la que agrada més i la mínima per a la que menys. La votació es durà a terme diumenge al matí, de 10 h a 13 h, al centre parroquial. L'oposició també ha carregat contra l'equip de govern municipal perquè la votació es farà al centre parroquial –una de les entitats més populars del municipi– i no en alguna de les dependències de l'ajuntament, que és, segons l'oposició, on s'hauria de fer la consulta.
NOTA : Aquest recull de premsa va dedicat en exclusiva al PSC de Dosrius i en especial al senyor Alcalde,prengui nota i donin opció en temes d’alt interès per la ciutadania,de que el poble opini,si el que governa vol,es possible mes participació ciutadana,no pregonant-ho sinó fent-ho i demostrant-lo.Felicitats per l'alcalde d'Argentona.