martes, 3 de julio de 2007

PUBLICAT AL PUNT DIARI

Maresme. El PSC i ERC busquen el suport de CiU per fer govern al Consell Comarcal i donen un toc d'alerta a ICV-EUiA

Els ecosocialistes mantenen que se senten poc afavorits pels seus socis

TERESA MÁRQUEZ. Mataró
El tripartit d'esquerres al Consell Comarcal és, a hores d'ara, gairebé impossible. El PSC –la força majoritària encarregada de formar govern– i ERC han ofert a CiU incorporar-se a l'ens comarcal per assegurar així «una majoria estable». Malgrat que aquesta setmana està prevista una reunió entre tots els grups polítics, excepte el PP, des d'ICV-EUiA no amaguen el seu desencís pel que consideren un tracte poc favorable per part dels seus socis. Tot i això, afirmen que «no hi ha res tancat».

Aquesta setmana es tancarà, i possiblement s'anunciarà, el pacte definitiu entre les forces amb representació al Consell Comarcal del Maresme. Les negociacions entre el tripartit –que ha governat a la comarca amb harmonia durant vuit anys– semblen haver-se encallat a causa de la negativa d'ICV-EUiA d'acceptar la candidatura de l'alcalde de Dosrius, Josep Jo (PSC), com a president de l'ens comarcal. La formació ecosocialista, però, assegura que hi ha altres motius pels quals se sent poc valorada i, en aquest sentit, assenyala el primer repartiment de les competències entre els tres partits. «De la lectura del pacte es desprèn que ens han retallat responsabilitats respecte al mandat anterior i no hi estem d'acord», precisa Joan Lleonard, que, tot i això, assegura que «hi ha la ferma voluntat de repetir el tripartit al Maresme».


TROBADES POSITIVES

El primer secretari socialista, Santiago Fontbona, reconeix que els contactes amb CiU –que es van començar quan les negociacions amb ICV-EUiA no avançaven– «són molt positius». Fonts properes a les negociacions, fins i tot, apunten que la federació nacionalista assumiria l'àrea de Benestar i Cohesió Social i la segona vicepresidència en cas que els ecosocialistes no entressin al govern comarcal. «Un govern amb una màxima representació de forces sempre és més efectiu quan es tracta de prendre decisions», afirma Fontbona.

Pel president republicà del Maresme, Eduard López, la presència dels socis d'ICV-EUiA «és volguda», però també considera que «l'estratègia que han seguit no estat la més adequada». «Si entra al govern, segur que tindrà el seu espai i la quota de responsabilitat que li pertoca», va assenyalar López.

Finalment, en declaracions fetes a l'agència Intra-ACN, el president comarcal de CDC, Manel Rodríguez, va assegurar: «Abans de signar res, exigirem que hi hagi una visualització institucional de com quedarà el nou govern.» Malgrat tot, cap de les forces consultades rebutja la possibilitat que hi hagi per primera vegada un quadripartit si els ecosocialistes decideixen afegir-se al pacte comarcal.
NOTA : CIU està disposada a donar suport al Sr. Jo ,alcalde del PSC de Dosrius,perque presideixi el Consell Camarcal del Maresma¿Com actuarà la militancia i simpatitzants de Dosrius si això es materialitza?¿I que opinaran al respecte la resta de partits de Dosrius(Progres ,ERC ,PP ,CUP ,P.Humanista)?TEMPS AL TEMPS.

1 comentario:

Anónimo dijo...

i tú que opines???