lunes, 16 de julio de 2007

NOTICIA DEL PUNT SOBRE EL CONSELL COMARCAL

Maresme. El tripartit comarcal diu que governarà «pel bé comú» enfront dels localismes
S'emmiralla en el pla estratègic Maresme 2015 i anuncia que desencallarà projectes històrics
MataróLes tres forces que integren ja el nou govern tripartit a la comarca –PSC, CiU i ERCvan signar ahir el pacte per un mandat marcat per tirar endavant els projectes històrics que es preveuen en el pla estratègic Maresme 2015. Els signants van destacar l'àmplia majoria i el consens assolit amb l'acord –28 de 30 alcaldies hi són representades– i el primer secretari del PSC, Santiago Fontbona, va destacar que l'objectiu a assolir és aplicar polítiques «pel bé comú i amb sentit comú» enfront de posicions més localistes. La significativa absència d'ICV-EUiA en el pacte va ser valorada pels exsocis com a «legítima i respectable».
Un govern comarcal fort, ampli, efectiu i, sobretot, executiu pel que fa als projectes que cuegen al Maresme des de fa anys. Així es va presentar ahir als mitjans el nou acord pel mandat 2007-2011, que agrupa per primer cop forces tan dispars com el PSC, CiU i ERC després que ICV-EUiA –company de socialistes i republicans durant vuit anys– rebutgés l'oferta de sumar-s'hi. Els ecosocialistes es quedaran a l'oposició amb el PP. Durant l'acte de signatura del ple, el primer secretari del PSC del Maresme, Santiago Fontbona, va recordar la necessitat que aquest mandat sigui decisiu per resoldre les mancances de mobilitat que comporten l'impuls del transport públic i la posada en marxa dels encara dos canals públics de la TDT. «La nostra comarca, per avançar ràpidament, ha de pensar en el bé comú i amb sentit comú, per sobre d'interessos que només beneficien una part del territori», va apuntar Fontbona.
MARESME 2015 El president d'Unió a la comarca, Benet Maimí, va recordar les set línies estratègiques consensuades en el pla i que inclouen, entre altres coses, la transformació del Maresme en una zona «emprenedora, inclusiva i amb estil propi». El vicepresident de CDC, Xavier Badia –que va substituir el president, Manel Rodríguez– va destacar «el fet fonamental que la federació nacionalista torni al consell comarcal, com a partit de govern que és». Finalment, el president republicà, Eduard López, va incidir en els canvis dins l'estructura del govern. «Mantindrem les tres grans àrees en mans dels tres partits: Territori i Medi Ambient per al PSC, Serveis a les Persones, per a CiU, i Promoció Econòmica i Serveis Educatius per a ERC», va recordar. En aquest sentit, Santiago Fontbona va destacar el reforç que hi ha a l'àrea de la presidència, en què, a banda del president –el socialista Josep Jo–, i els dos vicepresidents –Joan Baliarda (CiU) i Andreu Francisco (ERC)– «s'incorporen els presidents i portaveus dels grups de govern». Serà l'òrgan que prendrà les polítiques per aplicar. El consell d'alcaldes també es veu reforçat com a «òrgan essencial» i «serà consultat en totes les propostes i actuacions que siguin d'interès per als municipis o afectin el territori».Pel que fa a l'absència d'ICV-EUiA, cap dels representants polítics va voler fer-ne una valoració. «Crec que els actes parlen per si sols: ICV no es va presentar a la reunió que vam convocar la resta de partits de govern i em va fer saber a través del telèfon que no entrava en aquest pacte», va afirmar Fontbona. El socialista també va reconèixer que la imposició del seu partit de fer president del Consell Comarcal l'alcalde de Dosrius, Josep Jo, tampoc ha ajudat a l'entesa. La constitució del nou organisme comarcal està prevista per a l'últim dilluns de juliol.
NOTA :¿PERQUE NO HA AJUDAT A L'ENTESA EL FET QUE EL SR. jOSEP jO S'IMPOSSES PER SER EL PRESIDENT COMARCAL?¿QUINS MOTIUS DE FONS EXISTIRAN?CADASCU QUE OPINI LA SEVA.PERO SI NO EXISTEIX ENTESA ES PER ALGUN MOTIU.

No hay comentarios: