miércoles, 19 de septiembre de 2007

ALEGACIONS A LA GENERALITAT DE LA CANTERA

ES UN BORRADOR PERO AQUI EL TENIM PERQUE EL LLEGIU I OPINEU.
DEPARTAMENT MEDI AMBIENT I HABITATGE
A/A. DIRECCIÓ GENERAL DE QUALITAT AMBIENTAL I EQUIP DE SUPORT LLEI 3/1998


Don Cristobal Garcia , en representació pròpia com ciutadà i en representació del Partit Polític Som del Poble,
Amb relació a l’expedient nº BA20060268 sobre l’activitat extractiva del Rocar, al municipi de Dosrius (comarca del Maresme),presentem les següents al·legacions acollint-nos a la llei 3/1998 de 27 de febrer,, “DIRECTIVA 2003/35/CE DEL PARLAMENTO EUROPEO Y DEL CONSEJO de 26 de mayo de 2003, «Convenio de Aarhus»)” ,i en els seus defectes al decret 50/2005 de 29 de març, decret 343/1983 de 15 de juliol també la llei del 12/1981 de 24 de setembre,juntament amb el Decret legislatiu 14/1994 de 26 de juliol i ordre de 6 de juny del 1988 de desplegament parcial del Decret 343/1983 de 15 de juliol incloent en la totalitat també aquest últim decret abans citat, sobre normes de protecció del medi ambient d’aplicació a les activitats extractives,i acollint-nos per separat a lo citat anteriorment ,a la llei 7/1985, de 2 de abril, i article 71 reguladora de las Bases del Régimen Local,acompanyant en el seu defecte a l’article 92 i punt numero u de la Constitució Espanyola, d’una part,

exposem :

- L’activitat d’extracció causa un greu perjudici als veïns i ciutadans pròxims a la mateixa,(que estimem que no superen els llindars de la Cantera amb el nucli de població mes pròxim els 400 ml), perquè es produeixen esquerdes a les cases degut a les explosions i vibracions per l’extracció,a part de la pols ocasionada per manca de mitjans eficaços(el camí fins arribar a la cantera es un exemple clar de pols),el soroll,i òbviament l’impacta visual mediambiental que esta ocasionant degut a la no reforestació,i apel·lant també al sentit comú i per vetllar per el benestar real dels veïns afectats i ciutadans,la formació Som del Poble,ens veiem amb la obligació de defensar els veïns i ciutadans afectats que ens ho demanen,així mateix val a dir que la societat del benestar no només es té que predicar sinó demostrar per part de les administracions i els politics que la representen.
Si l’estat democràtic i social actual ,que en formem part tothom,no es capaç d’assolir i solucionar reptes com aquest present,posant de manifest que prima sobre tota cosa el deure polític e institucional d’emetre actuacions correctores previ estudis inequívocs que demostrin qui té la raó i perquè, i que demostrin els mateixos que no s’alteren les llibertats individuals i col·lectives de les persones ,demostrant així contar amb el beneplàcit del benestar de les persones i del medi ambient de forma justificada,estudiant , inspeccionant i avaluant a fons abans de dictar una resolució definitiva,dit això es obvi que els veïns de Can Massuet afectats no entenen la majoria ,d’anàlisis de projectes i estudis ambientals,però si que entenem que la Cantera d’extracció ocasiona danys a propietats privades i públiques per que es una afectació directe que vivim dia a dia. Aquesta futura decisió d’atorgar l’autorització ambiental esperem que es denegui,en cas de que es concedeixi,les al·legacions hauran quedat obsoletes,però les altres formes democràtiques fora d’al.legacions, per demostrar disconformitat s’executaran amb mes força que mai degut a la incomprensió institucional,administrativa i política. Es per això que preguem que tinguin en consideració les següents,d’altre part,

al.legacions :

De la Llei 3/1998, de 27 de febrer, de la intervenció integral de l'Administració ambiental
Títol I Disposicions generals
Article 1 Objecte
L'objecte d'aquesta Llei és establir el sistema d'intervenció administrativa de les activitats susceptibles d'afectar el medi ambient, la seguretat i la salut de les persones, en l'àmbit territorial de Catalunya.
Al.legacio : Es aplicable a la Cantera.
Article 2 Finalitats
Les finalitats d'aquesta Llei són: a) Assolir un nivell alt de protecció de les persones i del medi ambient en conjunt, per a garantir la qualitat de vida, mitjançant la utilització dels instruments necessaris que permetin prevenir, minimitzar, corregir i controlar els impactes que les activitats sotmeses a aquesta Llei originen.

Al.legació : La Cantera no garanteix avui un nivell alt de protecció a les persones,ni una qualitat de vida degut a que la cantera no utilitza els instruments necessaris per minimitzar-los, ni l’administració local actua responsablement amb el problema.

Article 3 Àmbit d'aplicació
1. Queden sotmeses a aquesta Llei totes les activitats, de titularitat pública o privada, susceptibles d'afectar el medi ambient, la seguretat i la salut de les persones.

Al.legació : Es aplicable a la Cantera.

Article 5 Condicions generals de funcionament de les activitats
Les administracions públiques, en l'àmbit de les respectives competències, han de vetllar perquè els titulars de les activitats compreses en l'àmbit d'aplicació d'aquesta Llei les exerceixin d'acord amb els principis següents: a) Prevenir la contaminació, mitjançant l'aplicació de les mesures adequades i, en especial, de les millors tècniques disponibles.

Al.legació : Ni l’administració vetlla l’aplicació al 100 % d’aquesta llei,en especial l’administració local,ni disposen de les millors tecniques disponibles de prevenció.

Article 6 Obligacions generals de les persones titulars de les activitats
1. Les activitats objecte d'aquesta Llei i les instal·lacions que hi estiguin vinculades han d'ésser projectades, instal·lades, utilitzades, mantingudes i controlades de manera que s'assoleixin els objectius de qualitat ambiental i de seguretat que fixa la legislació vigent.
2. Als efectes d'aquesta Llei, les activitats i les instal·lacions que hi són vinculades compleixen les obligacions generals fixades a l'apartat 1 si són desenvolupades i utilitzades, respectivament, d'acord amb la finalitat i l'ús que els són propis i compleixen les condicions següents: a) Que han estat projectades, instal·lades, controlades i es mantenen d'acord amb la reglamentació vigent i les instruccions de l'Administració competent, i, en absència de reglamentació o d'instruccions específiques, que s'ajusten a les normes tècniques de reconeixement general. b) Que compleixen les establertes per l'autorització o la llicència, si aquestes són preceptives.

Al.legacions : No s’assoleixen les obligacions de qualitat ambiental i de seguretat fixades per la legislació vigent,Així com es preceptiu que compleixi les establertes per l'autorització o la llicència,que si vostes l’autoritzen sense estudi tecnic i visual in situ,s’equivocaran creant un greu perjudici als veïns pròxims.

Article 7 Règim d'intervenció administrativa
Les activitats incloses en l'àmbit d'aplicació de la Llei, d'acord amb la potencialitat d'incidència sobre el medi ambient, la seguretat i la salut, queden sotmeses: a) Les de l'annex I, al règim d'autorització i control ambiental.

Al.legació : Es aplicable a la Cantera.

Article 8 Els valors límit d'emissions i prescripcions tècniques de caràcter general
1. Els valors límit d'emissió i les prescripcions tècniques de caràcter general que fixa la legislació ambiental són aplicables a totes les activitats que són objecte d'aquesta Llei.
2. Per a l'establiment dels valors límit d'emissió i les prescripcions tècniques de caràcter general, cal tenir en compte: a) Les condicions de qualitat del medi ambient potencialment afectat. b) Les millors tècniques disponibles. c) Les característiques de les activitats afectades. d) Les transferències de contaminació d'un medi a l'altre. e) Les substàncies contaminants. f) Les condicions climàtiques generals i els episodis microclimàtics.
3. S'han de comunicar a la Comissió de la Unió Europea, en els terminis i la forma legalment establerts, els valors límit d'emissió que s'estableixin amb caràcter general i, si escau, les millors tècniques disponibles que s'utilitzin com a referència.
4. Els valors límit d'emissió i les prescripcions tècniques es poden establir també en un acord voluntari subscrit entre l'Administració i una empresa o un sector industrial determinat.

Al.legacions : Per a l'establiment dels valors límit d'emissió i les prescripcions tècniques de caràcter general, no s’ha tingut en compte amb un alt nivell de transparencia técnica, de l’apartat dos desde l’apartat a) al f),sol.licitant a la generalitat en aquest punt que comprovin tècnics de la Generalitat els mateixos.Del punt 3,les millors tècniques disponibles utilitzades no son suficientment correctores del problema(Soroll,pols,moviments de terra que afecten els veïns,etc…). Del punt 4 entenem amb les molesties del dia a dia amb les explosions entre d’altres, que els valors límits d’emissió no son eficaços sinó molestos.

Article 9 Informació ambiental
1. L'òrgan ambiental competent de l'Administració de la Generalitat ha de disposar d'informació suficient sobre: a) La qualitat dels recursos naturals i les condicions del medi ambient en l'àmbit territorial de Catalunya. b) Els objectius i les normes de qualitat sobre el medi ambient i, especialment, sobre els nivells màxims d'immissió fixats legalment. c) Les principals fonts d'emissió de contaminants. d) Els nivells d'emissió i la resta de prescripcions tècniques establertes amb caràcter general i les millors tècniques disponibles que han servit de base per a establir-los.
2. La informació assenyalada en l'apartat 1 és pública, es conté en una base de dades ambientals establerta amb la participació dels ens locals, que han de tenir-hi lliure accés per a exercir llurs competències, i constitueix la referència per als estudis d'impacte ambiental i per a l'avaluació ambiental de les activitats.
3. La informació a què es refereix l'apartat 1.c i d, pel que fa a les activitats de l'annex I, s'ha de comunicar, mitjançant els conductes competents, a la Comissió de la Unió Europea, en els terminis legalment establerts.

Al.legacions : Del punt 2,la participació de l’ens local no es transparent en el moment que emet un informe favorable sense informar previament a la Generalitat de les queixes dels veïns,que demanem a la Generalitat que pregui a l’ajuntament a informar als veïns afectats sobre l’informe favorable emes i un cop informats els veïns s’obri un període d’al.legacions per els ciutadans a fi efecte d’informar als veïns sobre el succeït.Del punt 3,es del tot imposible si algú es queixa i inspecciona com cal l’expedient que la Comissió de la Unió Europea accepti l’autorització ambiental,sobretot quan l’hi arrivin queixes dels veïns directament per la manca de lleialtat al benestar de les persones afectades per l’administració Catalana.

Article 10
Article 10 Ús de mitjans tècnics
Per tal d'agilitar al màxim els procediments, i d'acord amb el que es determini per reglament, els ciutadans i ciutadanes poden relacionar-se amb l'òrgan ambiental competent amb tècniques i mitjans electrònics, informàtics i telemàtics, amb respecte per les garanties i els requisits establerts per les normes de procediment administratiu.

Al.legacions : Encara que el període d’al·legacions s’ha esgotat,per la manca d’informació i transparència bo i coneixent el problema veïnal l’ajuntament de Dosrius(La Cantera subvenciona coses del poble a l’ajuntament) i que no hem tingut temps preguem les acceptin degut al gran greuge que ocasiona als veïns i ciutadans de Dosrius

Títol II Sistema de prevenció
Capítol I Règim de l'autorització ambiental
Secció primera Objecte i finalitat
Article 11 Activitats sotmeses a autorització ambiental
Se sotmeten al règim d'autorització ambiental de l'Administració de la Generalitat les activitats que es relacionen en l'annex I, tant per a ésser implantades com per a tot canvi substancial que s'hi pretengui introduir un cop autoritzades.

Al.legacions : Es aplicable a la Cantera,i no nomes es tenen que implantar canvis substancials encara que l’autorització ambiental estigui en el seu tramit final, perquè no eviten malestar al veïns,sinó que es tenen que plantejar canviar-la de lloc o tancar-la definitivament degut a la proximitat de les cases.

Article 12 Finalitat de l'autorització ambiental
La finalitat de l'autorització ambiental és: a) Prevenir i reduir a l'origen les emissions a l'atmosfera, l'aigua i el sòl que produeixin les activitats corresponents, incorporar-hi les millors tècniques disponibles validades per la Unió Europea i, alhora, fixar les condicions per a una gestió correcta d'aquestes emissions. b) Disposar d'un sistema de prevenció que integri en una única autorització les autoritzacions sectorials existents en matèria d'abocament d'aigües residuals, producció i gestió de residus i emissions a l'atmosfera, de tal manera que es dugui a terme un enfocament integrat respecte al tractament de les emissions contaminants que poden afectar el medi ambient en conjunt. c) Integrar en una resolució única de l'òrgan ambiental de l'Administració de la Generalitat les decisions dels òrgans que hagin d'intervenir per raó de prevenció d'incendis, d'accidents greus i de protecció de la salut, i integrar també la declaració d'impacte ambiental respecte a les activitats que són sotmeses a ambdós sistemes.

Al.legacions : Es evident que no compleix totes les finalitats,( ocasiona encara ara ,Pols,sorolls,moviment de terra que provoquen esquerdes a les cases dels veïns,etc…)Per això demanem que no otorguin l’autorització ambiental fins que inequívocament decideixin que no afecta als veïns .

Secció segona Procediment
Article 13
Tràmits 1. La sol·licitud d'autorització ambiental se sotmet als tràmits següents: a) La sol·licitud i la documentació que l'acompanya es presenten a l'ajuntament del municipi en què es pretengui implantar l'activitat, sens perjudici del que estableix la normativa de règim jurídic i del procediment administratiu comú sobre el registre. b) L'ajuntament, en el termini màxim de cinc dies, tramet l'expedient a les oficines de gestió ambiental unificada, que es creen per mitjà d'aquesta Llei. c) L'ajuntament, amb el tràmit previ d'informació veïnal, emet informe vinculant sobre tots els aspectes que siguin de la seva competència, en el termini màxim de dos mesos a comptar de la data de la sol·licitud, i el tramet a l'Oficina de Gestió Ambiental Unificada corresponent. Transcorregut el termini fixat sense que s'hagi tramès l'informe, s'ha d'entendre que és favorable al projecte.
L'Oficina de Gestió Ambiental Unificada sotmet la sol·licitud als tràmits següents: a) La verificació formal de la documentació presentada. b) L'anàlisi de la suficiència i la idoneïtat del projecte. c) La informació pública i la sol·licitud d'informes. d) L'avaluació d'impacte ambiental. e) La proposta de resolució. f) L'audiència de les persones interessades. g) La declaració d'impacte ambiental, si escau. h) La resolució.

Al.legacions : L’ajuntament de Dosrius no ha realitzat el tràmit d’informació veïnal de forma que tots els veïns s’hagin informat,no nomès a les associacions de veïns existents, que si l’ajuntament els va informar no ens consta que ho fessin públicament a tots els veïns; sinó a veï per veï dels mes pròxims al problema.Per això demanem que la Generalitat pregui a l’Ajuntament a que informi mitjançant carta personalitzada als veïns de Can Massuet el Far sobre l’informe favorable que ha emes l’ajuntament de Dosrius sense comunicar-ho previament al poble,i que amb posterioritat l’ajuntament informi a la Generalitat el succeit un cop informat al poble,que l’alcalde sempre ha dit que es imposible solucionar lo de la Cantera tirant pilotes fora sempre i adreçant als veïns que es queixen a la policia local,que aquesta no fa ni els informes de queixa dels veïns al.legant que no es competencia d’ells,es evident que no els interessa a l’ajuntament que s’escriguin les queixes.

Article 14 Sol·licitud
1. La sol·licitud d'autorització ambiental ha d'anar acompanyada de la documentació següent: a) El projecte bàsic, signat per un tècnic o tècnica competent, amb informació detallada sobre: Primer. L'activitat projectada i, específicament, la descripció de les instal·lacions, els processos, les matèries primeres i auxiliars, l'energia i els productes. Segon. Les emissions de la instal·lació en l'aire, l'aigua i el sòl, els tipus d'elements i compostos que poden emetre's i les quantitats estimades de cadascun d'aquests. Tercer. Les tècniques de prevenció i reducció de les emissions. Quart. Les tècniques i les mesures de gestió dels residus generats. Cinquè. Els sistemes de control de les emissions. Sisè. El medi potencialment afectat. b) L'estudi d'impacte ambiental, si escau, amb el contingut que determina la legislació sectorial en aquesta matèria. c) La documentació que sigui preceptiva en els aspectes de prevenció d'incendis, d'accidents greus i de protecció de la salut. d) La certificació de compatibilitat del projecte amb el planejament urbanístic, expedida per l'ajuntament on es projecti dur a terme l'activitat. e) L'acreditació de la qualitat del sòl a ocupar per les instal·lacions i la compatibilitat d'aquest per a l'exercici de l'activitat. f) El nom de la persona responsable tècnica de l'execució del projecte. g) La declaració de dades que, a criteri del sol·licitant, gaudeixin de confidencialitat emparada per norma amb rang de llei. h) Qualsevol altra documentació que es determini per reglament.
2. La sol·licitud ha d'anar acompanyada també d'un resum de la documentació assenyalada en l'apartat 1, formulat de manera comprensible per als ciutadans i ciutadanes.
3. En el cas d'un canvi substancial en una activitat ja autoritzada conformement a les disposicions d'aquesta Llei, la sol·licitud s'ha de referir a les parts de la instal·lació i als aspectes afectats pel canvi. 4. Els paràmetres bàsics de la documentació del punt 1.a i c s'han de presentar en suport informàtic, d'acord amb el que es determini per reglament.

Al.legacions : La certificació de compatibilitat del projecte amb el planejament urbanístic, expedida per l'ajuntament on es projecta dur a terme l'activitat preguem que la revisin in situ per que els tècnics de la Generalitat in situ siguin coneixedors de la distancia que separa la Cantera amb les cases,i que aprofitin la revisió el día que dinamitin per extreure material. L'acreditació de la qualitat del sòl a ocupar per les instal·lacions i la compatibilitat d'aquest per a l'exercici de l'activitat no es posible degut a la proximitat de les cases així com les esquerdes que ocasionen a les cases el sacseig de les explosions.

Article 15 Ponència ambiental
1. Una ponència ambiental avalua la sol·licitud presentada i, si escau, l'impacte ambiental, d'acord amb la normativa vigent, a fi de garantir un enfocament integrat de l'autorització ambiental.
2. La composició, les funcions i el règim de funcionament de la ponència d'avaluació ambiental es determinen per reglament.
3. L'anàlisi del projecte i de la documentació que sigui preceptiva en els aspectes de prevenció d'incendis, d'accidents greus i de protecció de la salut correspon als òrgans competents en aquestes matèries.

Al.legacions : Que els Organs competents emetin informe favorable inequívoc del projecte i documentació en tots els aspectes,sobretot de salud i benestar de les persones.

Article 17 Informes
1. Als efectes de la resolució del procediment, s'ha de sol·licitar informe dels òrgans competents en matèria de prevenció d'incendis, d'accidents greus i de protecció de la salut.
2. S'han de sol·licitar també tots els altres informes que per la naturalesa de l'activitat siguin preceptius i els altres que es jutgin necessaris per a resoldre el procediment.
3. Els informes assenyalats en l'apartat 2 han d'ésser emesos en el termini màxim de quinze dies, passats els quals, si no han estat comunicats, poden prosseguir les actuacions.

Al.legacions : Totes les demandes d’al.legacions d’altres Punts son de naturalesa de l’activitat i necessaris per resoldre els problemas dels veïns.Preguem les tinguin en consideració i les realitzin.

Article 18 Proposta de resolució
1. A la vista de les al·legacions efectuades en el tràmit d'informació pública, dels informes emesos i, quan s'escaigui, de l'avaluació de l'estudi d'impacte ambiental, la ponència ambiental elabora la proposta de resolució i, si escau, la declaració d'impacte ambiental.
2. En la proposta de resolució s'incorporen els resultats de l'anàlisi del projecte i de la documentació preceptiva en matèria de prevenció d'incendis, d'accidents greus i de protecció de la salut, i també les determinacions sobre sorolls, vibracions, escalfor, olors o d'altres que hagi establert l'ajuntament en el seu informe segons la seva competència.

Al.legacions :Del punt 2, l’Ajuntament emet l’informe favorable sense tenir en compte la realitat d’aquests factors de forma real e inequívoca i sense previ estudi certificat actualitzat,per les tècnics municipals,i el pitjor,sense informar ni deixar fer a la participació ciudadana afectada.

Article 19 Audiència de les persones interessades
S'ha de donar trasllat de la proposta de resolució a les persones interessades i a l'ajuntament en què es projecti emplaçar l'activitat, als efectes que, en el termini màxim de deu dies, hi facin les observacions que considerin oportunes.

Al.legacions : L’ajuntament no ha traslladat de forma clara i directa als propietaris veïns afectats de cap proposta,ni tant sols la del informe favorable emes per l’ajuntament.Preguem a la Generalitat que obligui a l’ajuntament a informar del succeït als veïns de forma personal via carta a domicili.

Article 20 Resolució
La resolució que dicta l'òrgan ambiental competent de l'Administració de la Generalitat sobre la sol·licitud presentada posa fi al procediment. L'autorització ambiental inclou les mesures necessàries per a la protecció del medi ambient en conjunt, i les corresponents a la prevenció d'incendis, d'accidents greus i de protecció de la salut, i també les determinacions sobre sorolls, vibracions, escalfor, olors o d'altres que hagi establert l'ajuntament segons la seva competència.

Al.legacions : L’òrgan ambiental competent de la Generalitat té que asegurar que l’informe de l’ajuntament favorable es realment favorable,cosa que no es dona en aquest cas,degut al greu perjudici que esta ocasionant als veïns,o pendre mesures correctores unilateralment per garantir l’eficàcia de l’autorització ambiental a otorgar.

Article 23 Notificació i publicitat

1. La resolució per la qual s'atorga o es denega l'autorització ambiental es notifica a les persones interessades per mitjà de l'ajuntament en el terme del qual es projecti emplaçar l'activitat.
2. Són d'accés públic les resolucions d'autorització ambiental, amb les limitacions establertes sobre el dret d'accés a la informació en matèria de medi ambient i d'altra normativa que hi sigui aplicable.

Al.legacions : Creiem necessari que la Generalitat vetlli com cal per els ciutadans de Catalunya,l’estat democràtic i de benestar dels ciutadans estan per sobre d’interessos econòmics particulars en el moment que aquests afecten als ciutadans de forma directa,i no només en aquest cas als ciutadans sinó al medi ambient també,provocant una doble afectació.Per aquest motiu es no només necessari ,sinó entenem que obligatori que L’organ competent de la Generalitat denegui l’autorització ambiental,i que decideixi tancar-la,donant i demostrant un clar exemple als ciutadans de Dosrius afectats que l’administració es eficaç quan es detecten problemes que afecten als ciutadans i el seu benestar.Amb la confiança de que l’administració Catalana obrarà conseqüentment preguem que darrera la denegació facin servir els mecanismes legals existents per clausurar la Cantera,evitant així futures manifestacions veïnals i associatives.


De la “DIRECTIVA 2003/35/CE DEL PARLAMENTO EUROPEO Y DEL CONSEJO de 26 de mayo de 2003, «Convenio de Aarhus»)”
COMISIÓN ECONÓMICA PARA EUROPA
Comité de Política Ambiental

CONVENCIÓN SOBRE EL ACCESO A LA INFORMACIÓN, LA PARTICIPACIÓN
DEL PÚBLICO EN LA TOMA DE DECISIONES Y EL ACCESO A
LA JUSTICIA EN ASUNTOS AMBIENTALES*

Las Partes en la presente Convención,

Recordando el primer principio de la Declaración de Estocolmo sobre el
Medio Ambiente Humano,

Recordando también el principio 10 de la Declaración de Río sobre el
Medio Ambiente y el Desarrollo,

Recordando además las resoluciones de la Asamblea General 37/7 de 28 de
octubre de 1982 relativa a la Carta Mundial de la Naturaleza y 45/94 de 14 de diciembre de 1990 relativa a la necesidad de garantizar un medio ambiente sano para el bienestar de las personas,

Recordando también la Carta Europea sobre el Medio Ambiente y la Salud
adoptada en la Primera Conferencia Europea sobre Medio Ambiente y la Salud que se celebró bajo la égida de la Organización Mundial de la Salud en Frankfurt-am-Main, Alemania, el 8 de diciembre de 1989,

Afirmando la necesidad de proteger, preservar y mejorar el estado del
medio ambiente y de garantizar un desarrollo duradero y ecológicamente idóneo,


La Convención fue adoptada en la Conferencia Ministerial "Medio Ambiente para Europa" celebrada en Aarhus, Dinamarca, el 25 de junio de 1998 (véase el documento ECE/CEP/43 en francés y ruso). La Comisión Económica para Europa publica una traducción en español para promover la conciencia pública en los hispanohablantes de todo el mundo. Sin embargo, no se distribuirá por los habituales conductos oficiales de distribución de las Naciones Unidas.

GE.99-30148 (S) -2-

Reconociendo que una protección adecuada del medio ambiente es esencial
para el bienestar humano, así como para el goce de los derechos
fundamentales, en particular el derecho a la vida,


Reconociendo también que toda persona tiene el derecho a vivir en un
medio ambiente que le permita garantizar su salud y su bienestar, y el deber, tanto individualmente como en asociación con otros, de proteger y mejorar el medio ambiente en interés de las generaciones presentes y futuras,

Considerando que para poder estar en condiciones de hacer valer este
derecho y cumplir con ese deber, los ciudadanos deben tener acceso a la
información, estar facultados para participar en la toma de decisiones y
tener acceso a la justicia en asuntos ambientales, y reconociendo a este
respecto que los ciudadanos pueden necesitar asistencia para ejercer sus
derechos,

Reconociendo que, en la esfera del medio ambiente, un mejor acceso a la
información y una mayor participación del público en la toma de decisiones permiten tomar mejores decisiones y aplicarlas más eficazmente, contribuyen a sensibilizar al público respecto de los problemas ambientales, le dan la posibilidad de expresar sus preocupaciones y ayudan a las autoridades públicas a tenerlas debidamente en cuenta,

Pretendiendo de esta manera favorecer el respeto del principio de la
obligación de rendir cuentas y la transparencia del proceso de toma de
decisiones y garantizar un mayor apoyo del público a las decisiones adoptadas sobre el medio ambiente,

Reconociendo que es deseable que la transparencia reine en todas las
ramas de la administración pública e invitando a los órganos legislativos
a aplicar en sus trabajos los principios de la presente Convención,

Reconociendo también que el público debe tener conocimiento de los
procedimientos de participación en la toma de decisiones en asuntos
ambientales, tener libre acceso a los mismos y saber cómo utilizarlos,

Reconociendo además el importante papel que los ciudadanos, las
organizaciones no gubernamentales y el sector privado pueden desempeñar en la protección del medio ambiente,

Deseosas de promover la educación ecológica a fin de hacer comprender mejor lo que son el medio ambiente y el desarrollo sostenible, y de alentar al público en general a estar atento a las decisiones que inciden en el medio ambiente y en el desarrollo sostenible, y a participar en esas decisiones,

Observando, a este respecto, que es importante recurrir a los medios de
comunicación, así como a los modos de comunicación electrónicos y a otros
modos de comunicación que aparecerán en el futuro,

Reconociendo que es importante que en la toma de decisiones los gobiernos
tengan plenamente en cuenta consideraciones relacionadas con el medio
ambiente y que, por tanto, las autoridades públicas deben disponer de
informaciones exactas, detalladas y actualizadas sobre el medio ambiente,

Conscientes de que las autoridades públicas tienen en su poder
informaciones relativas al medio ambiente en el interés general,

Deseando que el público, incluidas las organizaciones, tengan acceso a
mecanismos judiciales eficaces para que los intereses legítimos estén
protegidos y para que se respete la ley,

Observando que es importante informar debidamente a los consumidores
sobre los productos para que puedan tomar opciones ecológicas con pleno
conocimiento de causa,

Conscientes de la inquietud del público respecto de la diseminación
voluntaria de organismos modificados genéticamente en el medio ambiente y
la necesidad de aumentar la transparencia y de fortalecer la participación del público en la toma de decisiones en esta esfera,

Convencidas de que la aplicación de la presente Convención contribuirá a
fortalecer la democracia en la región de la Comisión Económica de las
Naciones Unidas para Europa (CEPE),

Conscientes del papel desempeñado a este respecto por la CEPE y
recordando en particular las directrices de las CEPE para el acceso a la
información sobre el medio ambiente y la participación del público en la toma de decisiones en asuntos ambientales, aprobadas en la Declaración Ministerial adoptada en la Tercera Conferencia Ministerial sobre el tema "Un medio ambiente para Europa" celebrada en Sofía, Bulgaria, el 25 de octubre de 1995,

Teniendo en cuenta las disposiciones pertinentes de la Convención sobre
la evaluación de los efectos en el medio ambiental, en un contexto
transfronterizo, adoptada en Espoo, Finlandia, el 25 de febrero de 1991, así como la Convención sobre los efectos transfronterizos de los accidentes industriales y la Convención sobre la protección y utilización de los cursos de agua transfronterizos y de los lagos internacionales, adoptadas ambas en Helsinki el 17 de marzo de 1992 y otras convenciones regionales,

Conscientes de que la adopción de la presente Convención contribuirá al
fortalecimiento del proceso "Un medio ambiente para Europa" y al éxito de la Cuarta Conferencia Ministerial que se celebrará en Aarhus, Dinamarca, en junio de 1998,

Alegaciones : La explotación de la Cantera no permite gozar de los derechos fundamentales, en particular el derecho a la vida de los ciudadanos que habitan cerca de la Cantera, que se sienten afectados con ruidos, agrietas en sus casas, polvo, trafico intenso, etc…Pedimos a la Generalitat que proceda a tomar medidas correctoras no otorgando la autorización ambiental y que proceda posteriormente al cierre de la Cantera, indemnizando si procede al concesionario actual porque la actividad no reconoce una protección adecuada del medio ambiente ni del bienestar humano así como el goce de los derechos fundamentales, en particular el derecho a la vida,
No reconoce el derecho a vivir en un medio ambiente que permita garantizar la salud y su bienestar de los vecinos próximos a la cantera, y el deber, tanto individualmente como en asociación con otros, de proteger y mejorar el medio ambiente en interés de las generaciones presentes y futuras.
Los ciudadanos no han tenido un claro y eficaz acceso a la Información sobre el informe favorable emitido por el Ayuntamiento de Dosrius ,privando al ciudadano afectado por la Cantera de estar facultado para participar en la toma de decisiones y tener acceso a la justicia en asuntos ambientales como el presente, y reconociendo a este respecto que la administración local en este caso ha privado a los ciudadanos el derecho de asistencia para ejercer sus derechos, así como el acceso a la información de competencia municipal e impidiendo una mayor participación del público en la toma de decisiones para tomar mejores decisiones y aplicarlas más eficazmente, y no dando opción al ciudadano de Dosrius afectado a la posibilidad de expresar sus preocupaciones.
Faltando el respeto el Ayuntamiento de Dosrius del principio de la obligación de rendir cuentas y la transparencia del proceso de toma de decisiones y garantizar un mayor apoyo del público a las decisión a Adoptar sobre la autorización ambiental y Cantera.


Han convenido lo siguiente:

Artículo 1
Objetivo

A fin de contribuir a proteger el derecho de cada persona, de las
generaciones presentes y futuras, a vivir en un medio ambiente que permita garantizar su salud y su bienestar, cada Parte garantizará los derechos de acceso a la información sobre el medio ambiente, la participación del público en la toma de decisiones y el acceso a la justicia en asuntos ambientales de conformidad con las disposiciones de la presente Convención.

Alegaciones : No se protege el derecho de cada persona, ni la generacional, ni su bienestar, pedimos a la Generalitat que sea justa y aplique justicia denegando la autorización ambiental y posterior cierre por no garantizar el derecho de cada persona afectada por la cantera, ni de las generaciones presentes y futuras.

Artículo 3
Disposiciones generales

1. Cada Parte adoptará las medidas legislativas, reglamentarias o de
otro tipo necesarias, en particular, las medidas encaminadas a garantizar la compatibilidad de las disposiciones que dan efecto a las disposiciones de la presente Convención relativas a la información, la participación del público y al acceso a la justicia, así como las medidas de ejecución apropiadas, con objeto de establecer y mantener un marco preciso, transparente y coherente a los efectos de aplicar las disposiciones de la presente Convención.

2. Cada Parte procurará que los funcionarios y las autoridades ayuden
al público y le den consejos para permitirle tener acceso a la información, participar más fácilmente en la toma de decisiones y recurrir a la justicia en asuntos ambientales.

3. Cada Parte favorecerá la educación ecológica del público y le
concienciará respecto de los problemas ambientales a fin de que sepa cómo
proceder para tener acceso a la información, participar en la toma de
decisiones y recurrir a la justicia en asuntos ambientales.

4. Cada Parte concederá el reconocimiento y el apoyo requeridos a las
asociaciones, organizaciones o grupos que tengan por objetivo la protección del medio ambiente y procurará que su sistema jurídico nacional sea compatible con esta obligación.

5. Las disposiciones de la presente Convención no atentarán contra el
derecho de las Partes a seguir aplicando o adoptar, en lugar de las medidas previstas por la presente Convención, medidas que garanticen un acceso más amplio a la información, una mayor participación del público en la toma de decisiones y un acceso más amplio a la justicia en asuntos ambientales.

6. Nada de lo dispuesto en la presente Convención obligará a derogar
los derechos existentes en materia de acceso a la información, participación del público en la toma de decisiones y acceso a la justicia en materia ambiental.

7. Cada Parte procurará que se apliquen los principios enunciados en la
presente Convención en la toma de decisiones internacionales en materia de medio ambiente, así como en el marco de las organizaciones internacionales cuando se trate del medio ambiente.

8. Cada Parte velará por que las personas que ejerzan sus derechos de
conformidad con las disposiciones de la presente Convención no se vean en
modo alguno penalizadas, perseguidas o sometidas a medidas vejatorias por sus actos. La presente disposición no afecta en modo alguno al poder de los tribunales nacionales de imponer costas de una cuantía razonable al término de un procedimiento judicial.

9. Dentro de los límites del ámbito de aplicación de las disposiciones
pertinentes de la presente Convención, el público tendrá acceso a la
información, tendrá la posibilidad de participar en la toma de decisiones y acceso a la justicia en asuntos ambientales sin discriminación fundada en la nacionalidad, la ciudadanía o el domicilio, y en el caso de una persona moral, sin discriminación por el lugar en que tenga su sede oficial o un centro verdadero de actividades.

Alegaciones : Cada Parte no ha adoptado las medidas legislativas, reglamentarias o de otro tipo necesarias, en cuanto a la participación del público no se a procurado, con la forma de actuar del ente local que los funcionarios y las autoridades ayuden al público y le den consejos para permitirle tener acceso a la información, y poder así participar más fácilmente en la toma de decisiones ,además de afectar al derecho de las Partes a seguir aplicando o adoptar, en lugar de las medidas previstas por la presente Convención, medidas que garanticen un acceso más amplio a la información, una mayor participación del público en la toma de decisiones y un acceso más amplio, motivos suficientes para pedir que se inicie el proceso de participación ciudadana afectada por la Cantera a nivel municipal, para proceder a que sea la ciudadanía ,junto con el ente local, los que con consenso mutuo accedan a dar un informe favorable para la autorización.


Artículo 5
Recogida y difusión de informaciones sobre el medio ambiente

1. Cada Parte procurará:

a) Que las autoridades públicas posean y tengan al día las
informaciones sobre el medio ambiente que sean útiles para el desempeño de sus funciones;

b) Que se establezcan mecanismos obligatorios para que las autoridades
públicas estén debidamente informadas de las actividades propuestas o en
marcha que puedan tener efectos importantes sobre el medio ambiente;

c) Que en caso de amenaza inminente para la salud o el medio ambiente,
ya sea imputable a actividades humanas o debida a causas naturales, todas las informaciones susceptibles de permitir al público tomar medidas para prevenir o limitar los daños eventuales que estén en posesión de una autoridad pública se difundan inmediatamente y sin demora a las personas que puedan resultar afectadas.

2. Cada Parte procurará que, en el marco de la legislación nacional,
las autoridades públicas pongan las informaciones sobre el medio ambiente a disposición del público de manera transparente y que esas informaciones sean realmente accesibles, en particular:

a) Proporcionando al público informaciones suficientes sobre el tipo
y el alcance de las informaciones sobre el medio ambiente que poseen las
autoridades públicas competentes, sobre las principales condiciones en que esas informaciones se ponen a su disposición y les son accesibles y sobre el procedimiento que han de seguir para obtenerlas;

b) Adoptando y manteniendo disposiciones prácticas, por ejemplo:

i) elaborando listas, registros o ficheros accesibles al público;

ii) obligando a los funcionarios a aportar su concurso al público que
trate de tener acceso a informaciones en virtud de la presente
Convención;

iii) designando puntos de contacto; y

c) Dando acceso gratuitamente a las informaciones sobre el medio
ambiente que figuren en las listas, registros o ficheros mencionados en el inciso i) del apartado b) supra.

3. Cada Parte velará por que las informaciones sobre el medio ambiente
estén cada vez más disponibles en bases electrónicas de datos a las que el público pueda tener fácilmente acceso por medio de las redes públicas de telecomunicaciones. En particular, deberían estar accesibles en esta forma las informaciones siguientes:

a) Los informes sobre el estado del medio ambiente a que hace
referencia el párrafo 4 infra;

b) Los textos de las leyes sobre el medio ambiente o relativos al
mismo;

c) En su caso, las políticas, planes y programas sobre el medio
ambiente o relativas al medio ambiente y los acuerdos relativos a éste; y

d) Otras informaciones, en la medida en que la posibilidad de
obtenerlas de esta forma facilite la aplicación de la legislación nacional que tenga por objeto aplicar la presente Convención, siempre que esas informaciones ya estén disponibles en forma electrónica.

4. Cada Parte publicará y difundirá a intervalos regulares que no
rebasen los tres o cuatro años un informe nacional sobre el estado del medio ambiente, en particular informaciones sobre la calidad del medio ambiente e informaciones sobre las presiones que se ejercen sobre el medio ambiente.

5. Cada Parte adoptará medidas, en el marco de su legislación, a fin de
difundir:

a) Los textos de leyes y los documentos orientativos tales como los
documentos sobre las estrategias, políticas, programas y planes de acción
relativos al medio ambiente, y los informes que precisen la situación sobre su aplicación, elaborados a los distintos niveles de la administración pública;

b) Los tratados, convenciones y acuerdos internacionales relativos a
cuestiones ambientales; y

c) En su caso, los demás documentos internacionales sobre cuestiones
relativas al medio ambiente.

6. Cada Parte alentará a los explotadores cuyas actividades tengan un
impacto importante sobre el medio ambiente a informar periódicamente al
público del impacto sobre el medio ambiente de sus actividades y de sus
productos, en su caso, en el marco de programas voluntarios de etiquetado
ecológico o de ecobalances o por otros medios.

7. Cada Parte:

a) Hará públicos los hechos y los análisis de hechos que considere
pertinentes e importantes para elaborar las propuestas relativas a las
medidas esenciales que hayan de adoptarse en materia de medio ambiente;

b) Publicará o hará accesibles de otra manera los documentos
disponibles que expliquen cómo trata con el público los asuntos comprendidos en la presente Convención; y

c) Comunicará en forma apropiada informaciones sobre la manera en que
la administración, a todos los niveles, desempeña las funciones públicas o presta servicios públicos relativos al medio ambiente.

8. Cada Parte elaborará mecanismos con objeto de procurar que
informaciones suficientes sobre los productos se pongan a disposición del
público de forma que los consumidores puedan tomar opciones ecológicas con pleno conocimiento de causa.

9. Cada Parte adoptará medidas para establecer progresivamente, habida
cuenta en su caso de los procedimientos internacionales, un sistema coherente de alcance nacional consistente en inventariar o registrar los datos relativos a la contaminación en una base informatizada de datos estructurada y accesible al público, tras recoger esos datos por medio de fórmulas de declaración normalizadas. Este sistema podrá tener en cuenta las aportaciones, los rechazos y las transferencias en los diferentes medios y en los lugares de tratamiento y de eliminación, en el sitio y fuera del sitio,de una serie determinada de sustancias y de productos resultantes de una serie dada de actividades, en particular el agua, la energía y los recursos utilizados a los fines de estas actividades.

10. Nada de lo dispuesto en el presente artículo menoscabará el derecho
de las Partes a negarse a divulgar determinadas informaciones relativas al medio ambiente de conformidad con los párrafos 3 y 4 del artículo 4.

Alegaciones : Existe no solo amenaza inminente de daños mayores sinó en la actualidad, para la salud y el medio ambiente, imputable a las actividades humanas ejercidas en la Cantera; todas las informaciones susceptibles de permitir al público tomar medidas para prevenir o limitar los daños eventuales no están en posesión de la autoridad pública local, ni esta los difunde a las personas que resultan afectadas, no proporcionando el Ayuntamiento de Dosrius ni otro órgano superior, al los ciudadanos de Dosrius las informaciones suficientes sobre los niveles de contaminación (Ruidos, polvo, etc.…) ,provocados por la Cantera y el alcance del impacto ambiental sobre el medio ambiente , por lo que el ciudadano de Dosrius no le son accesibles ni facilitadas mencionadas informaciones, tampoco sobre el procedimiento que han de seguir para obtenerlas; Si el Ayuntamiento de Dosrius ha elaborando listas, registros o ficheros, no son accesibles a todo el público, además de que el ente local no vela por que las informaciones sobre el medio ambiente estén disponibles en bases electrónicas de datos a las que el público pueda tener fácilmente acceso. El Ayuntamiento de Dosrius tampoco obliga a los explotadores cuyas actividades tienen un impacto importante sobre el medio ambiente a informar periódicamente al los ciudadanos del municipio de Dosrius. El ente local tampoco ha informado ni difundido, sobre los datos relativos a la contaminación en una base informatizada de datos estructurada y accesible al público. Por todo ello rogamos que el ente local informe de todo lo antes cito a los ciudadanos mediante canal muy accesible y de modo personalizado a los afectados mas próximos a la Cantera, para que el ciudadano disponga de la información, por todo ello además Rogamos a la Generalitat que vulnerandose desde años los derechos de los ciudadanos de Dorius por parte de la administración local y del Explotador, den por inválido y rescindido ,debido a la prohibición de derechos civiles entre otras causas salubres, todas las prorrogas de concesión y pactos entre el explotador concesionario y la administración por ser fraudulentos en modo y forma para la ciudadanía de Dosrius.


Artículo 6

Participación del público en las decisiones relativas
a actividades particulares

1. Cada Parte:

a) Aplicará las disposiciones del presente artículo cuando se trate de
autorizar o no actividades propuestas como las enumeradas en el anexo I;

b) Aplicará también las disposiciones del presente artículo, de
conformidad con su derecho interno, cuando se trate de adoptar una decisión respecto de actividades propuestas no enumeradas en el anexo I que puedan tener un efecto importante sobre el medio ambiente. Las Partes determinarán en cada caso si la actividad propuesta cae dentro del ámbito de estas disposiciones; y

c) Podrán decidir, caso por caso, si el derecho lo prevé, no aplicar
las disposiciones del presente artículo a las actividades propuestas que
respondan a las necesidades de la defensa nacional si esta Parte que
considera esta aplicación iría en contra de esas necesidades.

2. Cuando se inicie un proceso de toma de decisiones respecto del medio
ambiente, se informará al público interesado como convenga, de manera eficaz y en el momento oportuno, por medio de comunicación pública o
individualmente, según los casos, al comienzo del proceso. Las informaciones se referirán en particular a:

a) La actividad propuesta, incluida la solicitud correspondiente
respecto de la que se adoptará una decisión;

b) La naturaleza de las decisiones o del proyecto de decisión que
podrían adoptarse;

c) La autoridad pública encargada de tomar la decisión;

d) El procedimiento previsto, en particular, los casos en que estas
informaciones puedan facilitarse:

i) La fecha en que comenzará el procedimiento;

ii) Las posibilidades que se ofrecen al público de participar en
el mismo;

ii) La fecha y el lugar de toda audiencia pública prevista;

iv) La autoridad pública a la que cabe dirigirse para obtener
informaciones pertinentes ante la que se hayan depositado esas
informaciones para que el público pueda examinarlas;

v) La autoridad pública o cualquier otro organismo público o competente
al que puedan dirigirse observaciones o preguntas y el plazo
previsto para la comunicación de observaciones o preguntas;

vi) La indicación de las informaciones sobre el medio ambiente relativas
a la actividad propuesta que están disponibles; y

e) El hecho de que la actividad sea objeto de un procedimiento de
evaluación del impacto nacional o transfronterizo sobre el medio ambiente.

3. Para las diferentes fases del procedimiento de participación del
público se preverán plazos razonables que dejen tiempo suficiente para
informar al público de conformidad con el párrafo 2 supra y para que el
público se prepare y participe efectivamente en los trabajos a lo largo de todo el proceso de toma de decisiones en materia ambiental.

4. Cada Parte adoptará medidas para que la participación del público
comience al inicio del procedimiento, es decir, cuando todas las opciones
y soluciones son aún posibles y cuando el público pueda ejercer una
influencia real.

5. Cada Parte debería, si procede, alentar a cualquiera que tenga el
propósito de presentar una solicitud de autorización a identificar al público afectado, a informarle del objeto de la solicitud que se propone presentar y a entablar el debate con él al respecto antes de presentar su solicitud.

6. Cada Parte exigirá a las autoridades públicas competentes que obren
de forma que el público interesado pueda consultar cuando lo pida y cuando el derecho interno lo exija, de forma gratuita, desde que estén disponibles, todas las informaciones que ofrezcan interés para la toma de decisiones a que se refiere el presente artículo que puedan obtenerse en el momento del procedimiento de participación del público, sin perjuicio del derecho de las Partes a negarse a divulgar determinadas informaciones con arreglo a los párrafos 3 y 4 del artículo 4. Las informaciones pertinentes comprenderán como mínimo y sin perjuicio de lo dispuesto en el artículo 4:

a) Una descripción del sitio y de las características físicas y
técnicas de la actividad propuesta, incluida una estimación de los desechos y de las emisiones previstos;

b) Una descripción de los efectos importantes de la actividad propuesta
sobre el medio ambiente;

c) Una descripción de las medidas previstas para prevenir o para
reducir esos efectos, en particular las emisiones;

d) Un resumen no técnico de lo que precede;

e) Una sinopsis de las principales soluciones alternativas estudiadas
por el autor de la solicitud de autorización; y

f) De conformidad con la legislación nacional, los principales informes
y dictámenes dirigidos a la autoridad pública en el momento en que el público interesado deba ser informado de conformidad con el párrafo 2 supra.

7. El procedimiento de participación del público prevé la posibilidad
de que el público someta por escrito o, si conviene, en una audiencia o una investigación pública en la que intervenga el autor de la solicitud, todas las observaciones, informaciones, análisis u opiniones que considere pertinentes respecto de la actividad propuesta.

8. Cada Parte velará por que, en el momento de adoptar la decisión, los
resultados del procedimiento de participación del público sean tenidos
debidamente en cuenta.

9. Cada Parte velará también por que, una vez adoptada la decisión por
la autoridad pública, el público sea rápidamente informado de ella siguiendo el procedimiento apropiado. Cada Parte comunicará al público el texto de la decisión acompañado de los motivos y consideraciones en que dicha decisión se basa.

10. Cada Parte velará por que, cuando una autoridad pública reexamine o
actualice las condiciones en que se ejerce una actividad mencionada en el
párrafo 1, las disposiciones de los párrafos 2 a 9 del presente artículo se apliquen mutatis mutandis y como corresponda.

11. Cada Parte aplicará, dentro de su derecho interno, y en la medida en
que sea posible y apropiado, las disposiciones del presente artículo cuando se trate de decidir si procede autorizar la diseminación voluntaria en el medio ambiente de organismos modificados genéticamente.

Alegaciones : Cuando se inicia un proceso de toma de decisiones respecto del medio ambiente,la administración tiene que informar al público interesado y afectado de manera eficaz y en el momento oportuno, que en este caso no solo no se ha informado eficazmente, sino que por la condición y gravedad del problema ,la comunicación por parte del ente local no solo se tendría que haber hecho individualmente, sino al comienzo del proceso para informar sobre las normas de participación ciudadana para dictaminar previa exposición ciudadana si procede o no emitir un informe favorable por parte del ente local, todo lo cito aquí es procedente porque no estamos ante una explotación de recursos minerales que responda a necesidades de defensa nacional.
Tampoco se a previsto la posibilidad de que el ciudadano ejerza el derecho de someter por escrito o en una audiencia en la que intervenga el autor de la solicitud para informar sobre la actividad, resumiendo, la participación ciudadana no a sido tenido debidamente en cuenta, además también pedimos que la actividad mencionada en el párrafo 1, las disposiciones de los párrafos 2 a 9 del presente artículo se apliquen mutatis mutandis y como corresponda basandose en nuestras peticiones y alegaciones.




Artículo 7
Participación del público en los planes, programas y políticas
relativos al medio ambiente

Cada Parte adoptará disposiciones prácticas u otras disposiciones
necesarias para que el público participe en la elaboración de los planes y programas relativos al medio ambiente en un marco transparente y equitativo, tras haberle facilitado las informaciones necesarias. En este marco, se aplicarán los párrafos 3, 4 y 8 del artículo 6. El público susceptible de participar será designado por la autoridad pública competente, teniendo en cuenta los objetivos de la presente Convención. Siempre que convenga, cada Parte se esforzará por dar al público la posibilidad de participar en la elaboración de las políticas relativas al medio ambiente.

Alegaciones : Es aplicable a la situación y pedimos la participación en los planes, programas y políticas relativos al medio ambiente.


Para finalizar las alegaciones decir que no se pueden alterar las libertades de los ciudadanos, mas cuando afectan a su salud(Polvo),afectan al bienestar del ciudadano en su domicilio particular( grietas y movimientos),entre otras, y decir que la administración no puede anteponer la posible indemnización que supondría clausurar la cantera por su valor de coste, porque hay una cosa que no se puede comparar con valor económico porque no tiene precio “ el bienestar de las personas “ y en el estado de derecho en que afortunadamente vivimos las administraciones publicas tienen la obligación y el deber como objetivo principal y de mayor importancia velar por que el bienestar sea un hecho real y no ficticio. El bienestar no solo lo necesitamos sino que también el ciudadano paga por ello.
Queremos decir,expresar y pedir con la presente que clausuren la cantera existente o la desplacen donde no sea un problema para ningún ciudadano.

A la espera que tomen en consideración las presentes alegaciones, saludos cordiales.

No hay comentarios: