martes, 18 de septiembre de 2007

PUBLICAT AL PUNT

Maresme. Crítiques a Dosrius perquè la nova escola de primària comença el curs amb «mancances greus»Són mòduls prefabricats i el menjador s'haurà de muntar i desmuntar cada dia
ADELA GENÍS. DosriusDosrius estrenarà aquest curs una escola en mòduls prefabricats. Tindrà 44 alumnes de P3, P4 i P5, però les instal·lacions no agraden a tothom. Alguns pares consideren que són «tercermundistes» i es queixen perquè el menjador s'haurà de muntar i desmuntar cada dia, ja que no hi ha lloc per fer la classe de psicomotricitat. L'AMPA de l'escola ja ha posat fre a aquestes denúncies, que ha qualificat de desafortunades. L'alcalde, Josep Jo (PSC), també ha defensat les instal·lacions.

El motiu de les queixes és que només hi ha dos mòduls per acollir els 44 nens –que aniran en dos grups de P3, de P4 i de P5–. Així, consideren que les instal·lacions són insuficients i recorden, també, que el Departament d'Educació havia «promès» que hi hauria tres mòduls. De moment, aquest tercer no ha arribat i el menjador s'haurà de muntar i desmuntar cada dia per fer la classe de psicomotricitat. Els accessos a l'escola també són el centre d'algunes queixes, ja que «no s'hi pot arribar a peu i no hi ha cap vorera». «No sabem si som a l'Àfrica o a Europa», asseguren en un comunicat.

RESPOSTA DE LA DIRECTORA
La directora del centre, Cuca Calsapeu, també ha posat fre a aquestes acusacions. «Tot està a punt per començar», afirma la directora. Calsapeu, a més, assenyala que el nombre d'alumnes matriculats ha estat «molt alt». «No ens esperàvem tenir tants nens, però això significa que estem fent les coses bé i que la gent vol quedar-se a Dosrius», assegura. La professora també va explicar que el tercer mòdul ja s'està tramitant al Departament d'Educació. «Es calcula que en el segon trimestre del curs ja el tindrem aquí», diu Calsapeu.
L'associació de mares i pares de l'escola també s'ha desvinculat d'aquestes acusacions, que provenen d'alguns pares. Tot i això, reconeix que a l'escola hi ha mancances. L'associació considera que són queixes «desafortunades» i afirma que es tracta «d'una iniciativa totalment personal que, en cap moment, s'ha portat a terme amb el coneixement ni l'autorització de la resta de l'AMPA», assenyala en una carta dirigida a l'alcalde. L'associació està convençuda que «aquesta escola pot arribar a ser un referent educatiu i de qualitat de servei a la comarca». En aquest sentit, un d'aquests pares, Eduard García, va explicar que, en reunions amb l'Ajuntament, s'ha arribat a acords i que el consistori ja ha accedit a peticions com ara millorar els accessos a l'escola –la majoria de pares s'hi desplaçaran en cotxe– i arreglar l'entorn, perquè «quan plogui pot ser un fangar». «Encara no sabem les dates, però hi ha una bona predisposició de l'Ajuntament per solucionar-ho», assegura Garcia.
L'alcalde de Dosrius, Josep Jo, reconeix que la nova escola «no estarà perfecta». Tot i això, assenyala els esforços que s'han fet per tal que estigui a punt. Jo assegura que Dosrius té una bona oferta educativa –dues escoles i un institut– i que en el futur «encara serà millor». També va explicar que hi haurà una gran zona d'equipaments a Can Batlle, on està situada ara l'escola Encarnació Fonoll.


NOTA : La Senyora Cuca Calsapeu,Directora del centre i vinculada al PSC de Dosrius com tots sabem,diu al Punt :

“...La professora també va explicar que el tercer mòdul ja s'està tramitant al Departament d'Educació. «Es calcula que en el segon trimestre del curs ja el tindrem aquí», diu Calsapeu....”

Això entenc per les dates i situació d’acolliment que estem necessitats d’aquest tercer mòdul (sinó no tindria raò de solicitar-ho)que la directora calcula que en el segon trimestre del curs ja el tindrem,entenent que si es demana es perquè es necessari per els alumnes,fruit d’això entenc també que si durant el primer trimestre no el disposarem i es necessari,alguns alumnes patiran la manca d’aquest espai durant el trimestre;bo i no disposar personalment de tota la informació real aquesta es la meva simple deducció sobre les declaracions.
Que també cal dir que si l’ajuntament ha accedit a millorar els accessos a l’escola es perquè reconeixen que no estan en estat òptim, pot ser que el o la regidora d ‘ ensenyament al municipi de Dosrius o no s’ha adonat o ha volgut esperar que algun pare o bé l’ AMPA es queixes a L’Ajuntament.
Aquest es l’anàlisi que trec de les declaracions fetes públiques. Desitjo que es solucioni tot lo mes ràpid possible per el bé de tothom,i mencionar que aquest tipus de critiques fetes publiques no ajuden al nostre municipi,sobre tot quant el problema està en el bon camí per solucionar-ho,encara que alguna o algunes persones no s’hagin anticipat per evitar a temps el succeït.

No hay comentarios: