lunes, 21 de mayo de 2007

PROGRAMA DE GOVERN 2007-2011


a)En l’àrea de economia i hisenda:

Farem els pressupostos municipals mes participatius i accessibles al poble,al temps que auditarem les comptes anualment ,treballarem per equilibrar realment la despesa amb els impostos reduint progressivament el rati d’endeutament municipal,així com subvencionar les altres areas per el seu bon funcionament.
b) En l’àrea de governació i ètica política:
No pararem d’insistir a la Generalitat i Diputació que en les seves competències compleixin amb els ciutadans,l’exemple del clavegueram,la neteja i manteniment de boscos, camins,rieres,etc.., la cantera de pedra no la volem,en el seu lloc instal·lacions d’oci per el jovent i equipaments. Aproparem la decisió política als ciutadans mitjançant comissions de veïns i associacions,tan en temes de decisió urbanística com d’altres. L’igualtat per tothom i accés a la informació municipal predominarà en la nostra forma de ser i actuar.

c) En l’àrea de Benestar social :

Les bonificacions fiscals municipals per famílies nombroses,jubilats i pensionistes amb mínims, en l’aigua potable,tassa de recollida de brossa i clavegueram, serà una realitat i ajudarem a que tinguin mes poder adquisitiu;elaborarem un programa de garantia social per els joves que no acabin l’ESO amb una escola taller d’oficis. Ubicarem horts urbans per persones jubilades i serviran com estudi agrícola dels alumnes d’escola. Estudiarem la ubicació a Can Massuet el Far per construir un geriàtric municipal amb concessió de servei a l’iniciativa privada que pagui quasi la totalitat dels costos de construcció ,annexat amb un casal d’avis que disposarà de serveis compartits de dia amb el geriàtric ; el preu de residencia del geriàtric serà concertat i assequible. La nova cuina municipal escolar ,amb autorització dels serveis socials serviran a domicili la Gent gran del poble necessitada per problemes de dependència , dinars amb ajust dietètic.

d) En l’àrea de Transports i Comunicació :

Treballarem per ampliar l’horari de transport públic actual ,i crearem el propi nostre interurbà amb un mini-bus que unirà els nuclis amb les parades actuals i ampliarem les parades interurbanes (les col.lònies Forestals) ;els dissabtes vespre-nit aprofitarem el transport públic propi per coordinar amb el jovent que busca l’oci fora del poble ,els horaris,destins i recollides perquè els pares no es tinguin que desplaçar a altes hores nocturnes per recollir-los; i el jovent pugui gaudir de transport d’oci programat. Exigirem com calgui d’una vegada per totes a Correus perquè el correu arribi als nostres domicilis,si cal denunciarem judicialment per aconseguir-ho.
e) En l’àrea d’Ensenyament i Cultura :
-Subvencionarem de l’any 2008 al 20011, part del cost dels llibres basics escolars de tots els nostres estudiants matriculats a les escoles de Dosrius ,i estiguin empadronats l’objectiu es anar subvencionant progressivament fins arribar al màxim ,també proposarem a la direcció del CEIP que integrin en el programa d’ensenyament, la matèria de codis de conducta,i una jornada anual informativa sobre embarassos i malalties de transmissió. Elaborarem un mapa de ruta històric i cultural del nostre poble,on donarem a conèixer la riquesa del nostre poble, costums,pernoctes;lligat a un museu municipal fixa de l’historia del nostre poble. Instarem a l’iniciativa privada a construir una guarderia a mida de necessitats actuals i futures,amb ajut logístic municipal. Ubicarem una cuina municipal per els dinars escolars,Gent gran i l’aprofitarem com escola taller.

f) En l’àrea de Seguretat civil i sanitat:

-Ajustarem la Policia Local a les necessitats del municipi per tenir vigilància policial les 24 hores i 365 dies de l’any,augmentant la presencia policial a les urbanitzacions. Substituirem algunes multes de tràfic per cursets obligatoris educatius sobre conducció. Crearem la figura del “Defensor del veï” per garantir els drets dels ciutadans davant l’administració. Treballarem per ampliar la franja horària dels serveis mèdics als tres nuclis ,sobre tot del pediatra. Instarem a la farmàcia amb ajut municipal,a buscar una fórmula per que estigui de guàrdia tot l’any. Mes protecció lateral a la Carretera principal de Can Massuet el Far Revisarem el cens dels animals.

g) En l’àrea d’esports i festes:

Crearem una comissió d’esports on tindran representació tots i totes les areas esportives del poble ,la comissió decidirà el repartiment econòmic assignat per l’ajuntament, mitjançant un conveni anual firmat de totes les entitats actuants de la comissió,el regidor d’esports controlarà l’exercici econòmic. Construirem un centre d’oci consensuat amb una comissió de festes jove,també instarem a la gent gran a crear una comissió de festes per el seu oci. Potenciarem les festes majors de tot el poble,així com crear la festa de la dona per reconèixer la seva tasca amb la família i la llar,que be s’ho mereixen. Crearem la Festa biennal de “Gimdosrius” on ens visitaran Gimnastes estrangers per exhibir les seves actuacions, ajudarà al comerç del poble. Cobrirem la piscina municipal per gaudir-la tot l’any,tant els escolars com els ciutadans. Farem un estudi de com adequar definitivament les instal·lacions esportives de Can Massuet i aprofitar-les per festes. Estudiarem la ubicació per col·locar una pista de basquet a Dosrius centre.

h) En l’àrea de Medi ambient:

-Exigirem a l’empresa de la recollida d’escombraries que reculli amb mes freqüència les escombraries del municipi,per evitar acumulacions,que a part de la pudor es negatiu per l’impacta visual i ambiental,si no accepten la petició canviarem l’empresa de recollida ,al temps que elaborarem un estudi econòmic i d’execució a llarg termini per soterrar els contenidors per evitar l’impacte visual així com repartir els contenidors mes equitativament ,també obligarem a les noves construccions d’habitatges a que instal·lin plaques solars per l’aigua sanitària i subvencionarem part del cost a les cases fetes que vulguin instal·lar-les,necessitem energies renovables . Mantindrem un manteniment programat de les zones verdes i parcs infantils.

i)En l’àrea d’urbanisme i serveis:

-Promourem els habitatges socials de compra i lloguer baix per el jovent i ciutadans empadronats al municipi ; també farem, degut a l’estat de les voreres i l’asfalt obligarem a les companyies de Gas,aigua,llum,etc... en les llicències,a la reparació total de les voreres quant tinguin que instal·lar serveis, contribuint així al bon estat de les voreres, a cost zero per l’ajuntament, realitzarem un estudi econòmic i executiu per solucionar progressivament el greu problema que tenim amb les voreres i asfalt de tot el municipi,que aprofitarem per suprimir les barreres arquitectòniques que tenen els minusvàlids,com construcció de guals a les voreres. Contractarem bianualment mitjançant concurs públic el manteniment de neteja de carrers i zones verdes del poble ,manteniment i renovació de voreres/asfalt , a l’empresa privada .Negociarem amb la empresa concessionària d’aigües una baixada del preu m3,degut a que entenem que l’últim augment en el rebut es desproporcionat,i que actualment ha caducat el passat conveni estipulat de contracte de servei,manteniment e inversió,podent canviar la empresa concessionària amb criteri de servei. Can Canyamars es un greu problema,som conscients, el diàleg i l’esforç per unificar criteris objectius per baixar els costos d’urbanitzar al màxim,sense vulnerar les llibertats públiques dels no residents a Can Canyamars,es com actuarem.

j) En l’àrea Comerç i Turisme

Instarem a l’iniciativa privada per construir al poble un hotel rural d’activitats rurals, culturals i de tractaments termals per la salut,la tipologia de construcció serà rústica i serà bo per el comerç del poble. Instarem a crear l’associació de comerç per augmentar la qualitat i quantitat del comerç. Otorgarem bonificacions fiscals en taxes municipals a les empreses que tinguin mes del 50 % de treballadors censats al poble amb contractes indefinits. Estudiarem com potenciar l’area de turisme per fer créixer el turisme rural al poble i potenciar també el comerç amb el servei d’un supermercat a Can Massuet-el Far.

No hay comentarios: