domingo, 3 de junio de 2007

LA REFLEXIO PERSONAL D'ERC ES CONFIRMA

La reflexió feta ahir sobre ERC , avui es publica un article en el Punt Diari que confirma l’avançada de la meva reflexió,i textualment diu :


Les JERC volen «un canvi de rumb» cap a posicions més independentistes per recuperar els vots perduts

A.SERRANO. Barcelona
La direcció nacional de les JERC, les joventuts d'Esquerra Republicana, va admetre ahir que els resultats electorals d'ara fa una setmana «no són bons» no només perquè no s'han assolit les expectatives sinó perquè «en bastants municipis s'ha anat enrere», en alguns en favor de les CUP. Entre les causes que han propiciat aquesta situació, el portaveu nacional de les JERC, Pere Aragonès, va assegurar a aquest diari que n'hi ha que afecten tots els partits, com ara l'alta abstenció, però n'hi ha, també, que només afecten Esquerra. «No es veu la feina d'ERC en el govern de la Generalitat, hi ha una certa manca de perfil propi», va posar com a exemple Aragonès, citant episodis com el decret estatal de la tercera hora de castellà.
L'endemà que el mateix secretari general, Joan Puigcercós, reconegués que l'electorat dels republicans demana un perfil «més nacional», les JERC van apostar per «un canvi de rumb» que permeti a la formació combatre l'abstenció independentista i, de retruc, recuperar aquells antics votants que aquest cop s'hagin decantat per altres opcions independentistes.
L'organització juvenil proposa «reorientar i enfortir el paper d'ERC a la Generalitat», «fixar les línies vermelles de l'actuació governamental», «impulsar una agenda política d'esquerra independentista a les institucions» i «treballar per consolidar el moviment independentista més enllà de la lògica electoral». Aragonès, que dilluns passat ja va transmetre la preocupació de l'organització juvenil pels resultats en l'executiva de la formació, va explicar que també volen treballar la qüestió de la proximitat. «Hem d'anar cap a un nou paradigma de partit on tothom participi», va considerar el portaveu nacional de les JERC, i va afegir-hi: «No és només que ens vegin com el partit que es preocupa de la gent sinó que vegin que som el partit de la gent.»-
L'organització es posa a disposició d'ERC per «fixar l'estratègia de l'esquerra independentista. Les JERC començaran fent assemblees territorials dels seus militants.
Punt de vista personal : No obstant aquest canvi que volen iniciar els hi costarà i molt degut als compromisos adquirits amb el tripartit (Entesa pel progrés),o potser no, si demostren les seves arrels ideològiques,evidentment independentistes, i trenquen el pacte tripartit,assumint noves conseqüències de Govern futures i reforçant-se internament acontentant les bases mes radicals d’ERC i les JERC. Mes que REAGRUPAMENT.CAT, que s’ho agafin com “REARMAMENT.CAT”. Es necessari a vegades retrocedir a temps per avançar posteriorment molt més.

No hay comentarios: