viernes, 22 de junio de 2007

RECULL DE PRENSA DEL PUNT SOBRE LA CANTERA

Maresme. Les queixes per l'activitat d'una pedrera de Dosrius arriben al Síndic de Greuges

LL.M.. Dosrius
Els veïns del nucli de Can Massuet-el Far de Dosrius estan en peu de guerra per una pedrera. Segons expliquen alguns residents, les explosions per extreure les pedres provoquen sacsejades a les cases que són més a prop de la instal·lació i on sovint apareixen esquerdes. També denuncien que l'activitat crea un trànsit intens de camions que fan molta pols i embruten bona part del nucli. «A més, des de fa quatre anys, els responsables de l'explotació no repoblen la part no explotable, fet que causa un impacte ecològic desastrós», assenyala Cristóbal García, cap de llista de la candidatura independent Som del Poble.
Tot i les reiterades queixes a l'Ajuntament, García explica que el consistori els respon que «no hi pot fer res». Per aquest motiu, s'ha adreçat al Síndic de Greuges, perquè insti, amb caràcter d'urgència, l'administració que està autoritzant l'explotació a comprovar si aquesta compleix tots els permisos. L'alcalde de Dosrius, Josep Jo (PSC), tot i lamentar les molèsties que la pedrera ocasiona als veïns, va assegurar que l'activitat «és del tot legal» i va admetre que tancar l'activitat significaria per a l'Ajuntament «afrontar una indemnització milionària impossible d'assumir».
En aquest sentit, el partit independent Som del Poble ha proposat que la decisió de clausurar la pedrera es pugui prendre a través d'una consulta popular.
NOTA : Permeti’m que els hi digui als senyors de l'ajuntament de Dosrius i a la Generalitat , que la tranquil·litat,integritat i benestar dels ciutadans afectats no té preu. I si la Cantera causa un greu perjudici per els veïns i ciutadans,es tenen que prendre mesures correctores per el bé dels ciutadans i veïns. Les excuses econòmiques envers la integritat del benestar dels veïns no es excusa,ni pot ser-ho per l’ajuntament ni per la Generalitat,ni fins i tot per les corts generals.
La pregunta que es fa l'ajuntament :
¿QUE COSTA EL BENESTAR DELS VEÏNS PROXIM A LA CANTERA? RESPOSTA : NO VOLEM PAGAR PER EL BENESTAR DELS VEÏNS.ES MOLT CAR.I TAMPOC QUE HO PAGUI LA GENERALITAT NI MINES.
APROFITO PER DONAR LES GRACIES AL DIARI EL PUNT I EL SEU PERIODISTA SENYOR LLUIS MARTINEZ,HA DEMOSTRAT LA SEVA PROFESSIONALITAT.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Me parece un poco exagerado el decir que todos los vecinos de Can Massuet estan en pie de guerra por la cantera. De hecho si preguntas a los propios vecinos pues no tienen ni PUT A idea de que se esta "gestando" esta iniciativa. No seamos demagogicos y centremonos en la realidad, esta claro que la mayoria de los vecinos de Can Massuet desean el cierre de la cantera pero de ahy a decir que hay un movimiento y que estan en pie de guerra hay un mucha distancia.